Re: Zgłoszenie podatkowe w związku z zawodową przeprowadzką do nowego budynku - co mogę odliczyć?
Napisany przez kisu -
- sob lut 06, 2016 9:04 am
Cześć,
zbudowałem Dom, co spowodowało znaczne zbliżenie mojego miejsca zamieszkania do miejsca pracy. Z codziennych 80 kilometrów trasy przejazdu stało się teraz 10 kilometrów.
Zbliżając się do nadchodzącego rozliczenia podatkowego za 2015 rok, mam pytanie, jakie koszty mogę odliczyć.
Jeśli chodzi o koszty związane z przeprowadzką, już się nimi zainteresowałem:
715 EUR ulga dla mnie
315 EUR dla partnera życiowego
+ rachunek za wynajem samochodu do przeprowadzki, ponieważ nie jest to chyba zawarte w kwocie ryczałtowej
Co jeszcze mogę odliczyć?
- Koszty rzemieślnika?
- Koszty dojazdu na wizytę na budowie w weekendy? Czytałem tutaj, że można odliczyć 0,30 EUR za każdy przejechany kilometr na oglądanie mieszkań.
- Jakie są jeszcze inne koszty?
Dziękuję za Waszą pomoc!
zbudowałem Dom, co spowodowało znaczne zbliżenie mojego miejsca zamieszkania do miejsca pracy. Z codziennych 80 kilometrów trasy przejazdu stało się teraz 10 kilometrów.
Zbliżając się do nadchodzącego rozliczenia podatkowego za 2015 rok, mam pytanie, jakie koszty mogę odliczyć.
Jeśli chodzi o koszty związane z przeprowadzką, już się nimi zainteresowałem:
715 EUR ulga dla mnie
315 EUR dla partnera życiowego
+ rachunek za wynajem samochodu do przeprowadzki, ponieważ nie jest to chyba zawarte w kwocie ryczałtowej
Co jeszcze mogę odliczyć?
- Koszty rzemieślnika?
- Koszty dojazdu na wizytę na budowie w weekendy? Czytałem tutaj, że można odliczyć 0,30 EUR za każdy przejechany kilometr na oglądanie mieszkań.
- Jakie są jeszcze inne koszty?
Dziękuję za Waszą pomoc!