Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kto ma dobre doświadczenia z dostawcami kredytów? Kto działa rzetelnie i jest godny polecenia? Na rynku krąży wielu lichwiarzy.

Re: Poszukuję pilnej rady? Bürge..

Napisany przez Yasin1706
Cześć, pozwól, że się najpierw przedstawię. Mam na imię Yasin Gürbüz, mam 26 lat, niedawno zaręczyłem się i pochodzę z okolic Frankfurtu nad Menem.
Nie jestem pewien, czy moje pytanie pasuje tutaj (jeśli nie, przepraszam). Opowiem więc trochę o moim problemie.
W mojej młodości (18-22/23 lata) narobiłem sporo kłopotów, podpisałem wiele umów telefonicznych, których nie byłem w stanie opłacić.
Umowy zostały wypowiedziane, a pełną kwotę trzeba było uregulować. Wtedy nie pracowałem i po prostu zignorowałem sprawę, kwoty stale rosły.
Od 1.10.15 mam stałe zatrudnienie w dużej firmie. Szukam kogoś, kto może mi pomóc jako poręczyciel.
Moje wesele odbędzie się już w październiku. Moim celem jest po prostu otworzyć nowy rozdział w swoim życiu przed ślubem. Chciałbym spłacić moje długi jednorazowo za pomocą kredytu
i urządzić jeszcze moje mieszkanie. Moje wynagrodzenie netto wynosi miesięcznie od 2000 do 2200 euro, a w kwietniu otrzymam podwyżkę.
Poręczycielowi udzielę oczywiście pisemnej umowy zapewniającej, że kwoty będą spłacane regularnie. Umowa pisemna ma moc prawną.
Poręczenie nie jest oczywiście bezpłatne. Jeśli ktoś może mi pomóc, proszę o kontakt. Będę bardzo wdzięczny.

Z poważaniem
Gürbüz

Napisany przez Cici

Chciałbym spłacić swoje długi za jednym zamachem poprzez wzięcie kredytu i urządzenie mojego mieszkania.

Chcesz spłacić wszystkie swoje długi za jednym razem poprzez wzięcie nowych długów? To nie ma sensu. Takie postępowanie tylko powiększy twój dług, jeśli teraz będziesz chciał urządzać mieszkanie na kredyt ... Dlaczego nie weźmiesz klasycznego kredytu bankowego i nie wykorzystasz np. swoich rodziców jako poręczycieli? Dlaczego nie spłacasz po prostu swoich starych długów ze swoich dochodów? Dlaczego nie planujesz ślubu dopiero wtedy, gdy będzie ci na niego stać?

Napisany przez 6Bankkaufmann
kredyt ratalny jest możliwy nawet przy negatywnej historii kredytowej w Schufa.

Napisany przez HannoRo
Ilość stron internetowych, takich jak https://www.kredit-und-schufa.de/, dowodzi, że nawet kredyt bez sprawdzania w Schufa jest możliwy. W twoim przypadku lepiej byłoby przełożyć ślub i skoncentrować się na spłacie długów. Z miesięcznym dochodem netto rzędu 2.220€ powinno się dać zrobić - nawet bez dużego stresu.

Napisany przez 6Bankkaufmann
@HannoRo, nie byłbym taki pewien co do Pana zdania...czy kredyt bez sprawdzania w bazie danych Schufa na pewno jest możliwy...
Na pewno nie każdy otrzyma kredyt bez sprawdzania w bazie danych Schufa.
Nawet w Sigmabank z Liechtenstein istnieją kryteria przyznawania kredytu.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata