Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kto ma dobre doświadczenia z dostawcami kredytów? Kto działa rzetelnie i jest godny polecenia? Na rynku krąży wielu lichwiarzy.

Re: kredyt pomimo złych warunków.

Napisany przez Jacky24
Cześć kochani? Trochę o mnie: 25 lat, niedawno dostałem nową pracę (czasowo, nadal na okres próbny) i moja historia kredytowa nie jest najlepsza ze względu na wiele głupot związanych z moim pierwszym wynajętym mieszkaniem itp. Mój miesięczny zarobek netto w niepełnym wymiarze godzin wynosi 1100 euro. Złożyłem wniosek w maxda i od razu dodałem moją matkę jako współwnioskodawcę. Trochę o niej: 52 lata, zatrudniona przez mojego ojca, zarobki w niepełnym wymiarze godzin wynoszą 1150 euro. Ponadto posiada Dom i nie ma negatywnych wpisów w rejestrze dłużników. Umowa Leasingowa jest na jej nazwisko i regularnie jest spłacana. Jakie są szanse na otrzymanie kredytu przy tych warunkach? Pozdrowienia, Jacky

Napisany przez 6Bankkaufmann
Na pewno nie możesz otrzymać pożyczki w związku z okresem próbnym, Jacky24. W przypadku twojej matki trzeba sprawdzić całość sytuacji. Czy Dom jest obciążony długami, czy jest wolny od nich?

Napisany przez finanzierung

Hej drodzy? Trochę o mnie:
Mam 25 lat, niedawno dostałam nową pracę (czasową, nadal w okresie próbnym) i moje Schufa nie jest najlepsza ze względu na wiele głupot, których doświadczyłam podczas pierwszego wynajmu mieszkania itp. Mój miesięczny dochód netto z pracy na pół etatu wynosi 1100 euro. Złożyłam teraz wniosek do maxda i podałam moją mamę jako drugiego współwnioskodawcę. Trochę o niej: ma 52 lata, zatrudniona przez mojego ojca, jej zarobki na pół etatu wynoszą 1150 euro. Ponadto jest właścicielką domu i nie ma wpisów w Schufa. Przynajmniej nie negatywnych wpisów.
Przynajmniej NA RAZIE nie....

Powinieneś się zastanowić, czy nie ściągasz tutaj innych osób do swoich problemów finansowych.
Wydaje się, że kompletnie nic nie wyciągnęłaś z przeszłości.

Napisany przez Jacky24
Dom jest już wolny od długów od 2 lat.

Jeśli Dom jest wolny od długów, można na nim zbudować finansowanie.

Tak,
wtedy to już nie będzie bez długu, ale zniknie.....
Ale teraz chodzi przede wszystkim o to, gdzie można pozyskać pieniądze, a nie o konsekwencje.

Jaka to jest deklaracja. Żaden Dom nie zniknie, jeśli zostanie obciążony zastawem hipotecznym.

Czy naprawdę myślisz, że Jacky nauczył się czegoś ze swojego pierwszego niepowodzenia i teraz chce stać się lepszym dłużnikiem ?

Zastanawiam się, jak można jeszcze podać wskazówki, aby zaangażować w to również jego rodzinę....

W mojej codziennej pracy mam wiele do czynienia z właścicielami nieruchomości, którzy borykają się z problemami płatniczymi i mają złe wpisy w Schufie. Z mojego punktu widzenia jest błędne myślenie, że ktoś niczego nie się nauczył z bankructwa. Większość osób, które doświadczyły tzw. bankructwa, są nieskończenie wdzięczne za restrukturyzację długów i oczyszczenie sytuacji finansowej. Jacky skontaktował się ze mną, rozmawialiśmy przez telefon i obecnie staram się pomóc mu odzyskać czystą historię kredytową. Szkoda, że w Niemczech banki zbyt mało biorą pod uwagę negatywną historię w Schufie i nie chcą pomóc. Przecież każdy popełnia błędy w życiu, prawda?

Napisany przez Finanzerina
Cześć Jacky,
Mam nadzieję, że w międzyczasie znalazłeś rozwiązanie, jeśli nie, mogę zaproponować skorzystanie z kredytu pod zastaw. Nie potrzebujesz do tego nawet informacji z Biura Informacji Gospodarczej, co sprawia, że cała sprawa jest bardzo prosta. W zeszłym miesiącu wypróbowałem to w BonaVal (porównywarka kredytów pod zastaw online) i dostałem naprawdę uczciwą ofertę za mój pierścień.
Myślę, że to dobre tymczasowe rozwiązanie.
Pozdrawiam, Rita

Napisany przez finanzbulle
Cześć,
generalnie uważam, że należy określić, do czego ma służyć kredyt. Ważne jest, aby kredyty nie prowadziły do zadłużenia konsumpcyjnego (na przykład na fajną podróż lub nowe auto), lecz powinny być brane tylko wtedy, gdy są podstawą rzeczywistej inwestycji (na przykład zakup nieruchomości z zamiarem wynajmu).

Myślę, że Jacky nie powinien brać kredytu, ponieważ cel jego wykorzystania nie wskazuje na przemyślaną i zyskowną inwestycję. Włączenie rodziny do procesu jako współzałożycieli lub poręczycieli uważam ogólnie za bardzo wątpliwe.

Życzę wszystkiego dobrego i unikania niewoli długów konsumpcyjnych!

Pozdrowienia,
finanzbulle

Napisany przez jan820
To może okazać się skomplikowane. Przy złych warunkach trudno otrzymać kredyt. Istnieją jednak również dostawcy, którzy udzielają kredytów bez udzielania informacji, ale oprocentowanie jest wtedy bardzo wysokie.

Jaki dostawca udziela kredytów zupełnie bez uwzględnienia sprawozdania kredytowego? Czyli praktycznie gwarantowane w 100%?

Napisany przez ZehWeh
Czy teraz zamierzasz spamować wszystko swoim linkiem reklamowym do N26? N26 to zwykły bank, który jak każdy inny przeprowadza ocenę wiarygodności przed udzieleniem kredytu. Nie otrzyma się tam kredytu, jeśli się nie jest kredytowalnym. Jedyną rzeczą, jaką Boris tu chce, jest zdobycie 40 € poprzez polecanie klientów!

Napisany przez Theodori
Cześć Jacky,

na podstawie Twoich danych zazwyczaj przeprowadza się ocenę zdolności kredytowej. Trudno jest podać jednoznaczną informację na podstawie Twoich danych, zwłaszcza że nie wiemy nic o kwocie kredytu, którą chcesz wziąć. Moja rada to po prostu spróbuj. W najgorszym przypadku zostaniesz po prostu odrzucony.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata