Re: Odszkodowanie za wypowiedzenie umowy przedterminowo w przypadku licytacji przymusowej.
Napisany przez glamau -
- pt lut 12, 2016 11:17 am
Hej,
mam pytanie dotyczące następującej sprawy:
są kredyty a i b.
kredyt a został wykorzystany na sfinansowanie domu, kredyt b na inny cel.
kredyt hipoteczny a był spłacany każdego miesiąca, niestety często nie starczało na spłatę kredytu b.
W rezultacie bank złożył wniosek o licytację przymusową domu z powodu zaległych rat od kredytu b.
W rezultacie udało się osiągnąć porozumienie i sprzedać Dom.
Z uzyskanego dochodu w całości spłacono kredyt b, część zobowiązań wobec banku a zostało uregulowane, a pozostałe raty kredytów w banku a kontynuowano w miesięcznych ratach.
Bank a żądał znacznych opłat za wcześniejszą spłatę, co znacząco zwiększyło pozostałe zobowiązania hipoteczne.
Bank a nie wypowiedział kredytów hipotecznych.
Czy żądanie opłaty za wcześniejszą spłatę było uzasadnione?
Czy ktoś mógłby udzielić mi porady w tej sprawie?
Dziękuję za pomoc.
mam pytanie dotyczące następującej sprawy:
są kredyty a i b.
kredyt a został wykorzystany na sfinansowanie domu, kredyt b na inny cel.
kredyt hipoteczny a był spłacany każdego miesiąca, niestety często nie starczało na spłatę kredytu b.
W rezultacie bank złożył wniosek o licytację przymusową domu z powodu zaległych rat od kredytu b.
W rezultacie udało się osiągnąć porozumienie i sprzedać Dom.
Z uzyskanego dochodu w całości spłacono kredyt b, część zobowiązań wobec banku a zostało uregulowane, a pozostałe raty kredytów w banku a kontynuowano w miesięcznych ratach.
Bank a żądał znacznych opłat za wcześniejszą spłatę, co znacząco zwiększyło pozostałe zobowiązania hipoteczne.
Bank a nie wypowiedział kredytów hipotecznych.
Czy żądanie opłaty za wcześniejszą spłatę było uzasadnione?
Czy ktoś mógłby udzielić mi porady w tej sprawie?
Dziękuję za pomoc.