Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kredyty hipoteczne na budowę domu lub zakup mieszkania (nieruchomość zamieszkana przez właściciela).

Re: Czy odszkodowanie za wcześniejszą spłatę musi być możliwe do zweryfikowania dla konsumenta?

Napisany przez glamau
Cześć,
Wpłaciłem znaczne odszkodowanie za wcześniejsze spłacenie mojego kredytu hipotecznego.

Jakiś czas temu poprosiłem Bausparkasse o szczegółowe obliczenia odszkodowania za wcześniejsze spłacenie i otrzymałem kilka danych (stopa procentowa umowy, pozostały czas trwania, szkoda z tytułu odsetek, opłata za obliczenia i krzywa struktury odsetkowej), które nie pozwoliły mi obliczyć szkody z tytułu odsetek.

Teraz mam pytanie,
Czy mam prawo do szczegółowych, dla laika sprawdzalnych obliczeń szkody z tytułu odsetek/odszkodowania za wcześniejsze spłacenie?

Czy istnieją w tej sprawie wyroki?

A ponadto,
jeśli stwierdzi się, że Bausparkasse nie udzieliła wystarczających informacji, brakuje faktów (jak dodatkowa spłata kapitału), co to oznacza dla mnie, jakie skutki wynikają z tego dla mnie?
Prawdopodobnie nie zmieni to wysokości odszkodowania za wcześniejsze spłacenie.

Dziękuję.

Re: Czy odszkodowanie za wcześniejszą spłatę musi być możliwe do zweryfikowania dla konsumenta?

Napisany przez florianmeier
Czy typowy konsument ma wystarczające umiejętności matematyczne, aby móc obliczyć odsetki od wcześniejszej spłaty, nie sądzę.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata