Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kto ma dobre doświadczenia z dostawcami kredytów? Kto działa rzetelnie i jest godny polecenia? Na rynku krąży wielu lichwiarzy.

Re: finansowanie pojazdów...

Napisany przez london00
Tak drodzy ludzie, mam pytanie
Chciałbym wiedzieć z góry, czy moja zdolność kredytowa wystarczy na finansowanie samochodu.

Około 4-5 miesięcy temu dostałem debet w moim banku pomimo zakończonego wpisu w bazie dłużników... samochód to nowy pojazd o wartości około 20 000 €, nie mam innych kredytów, moje dochody wynoszą 1500 €, mieszkam z rodzicami!
Mam również poręczyciela

Czekam na wasze opinie, wielkie dzięki!

Napisany przez 6Bankkaufmann
Sprawdź, czy Twój bank domowy może zaoferować finansowanie pojazdów, jeśli zapewni Ci również debet.
Jednak w przypadku negatywnej historii kredytowej w Schufa, nie otrzymasz kredytu w zwykłych bankach.
Sprawdź również, czy poręczyciel może w całości wziąć kredyt na siebie, jeśli ma czystą historię w Schufa?

Napisany przez london00
Bardzo dziękuję za odpowiedź...

Jeśli bank odmówi, czy byłoby łatwiej spróbować w salonie samochodowym?

Napisany przez 6Bankkaufmann
Większość salonów samochodowych nie udziela finansowania samodzielnie, ale są też powiązane z popularnymi bankami, takimi jak Santander czy podobne. Nawet tutaj, w przypadku negatywnej historii kredytowej (Schufa), otrzymasz szybką zautomatyzowaną odmowę.

Napisany przez Jehan
Cześć,

To może być trudne, moje bank domowy na przykład nie udzieliłby w takim przypadku kredytu...

Jehan

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata