Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Masz wiedzę na temat rynków? Jak wpływają one na giełdę? Jakie są przyszłe trendy gospodarcze? Na tym forum możesz wymieniać się poglądami z innymi użytkownikami.

Re: Co sądzicie o handlu społecznym?

Napisany przez Jeannye
Czy sądzicie, że można skorzystać z mądrości tłumu na forum?

Napisany przez Dandei
Tu byłbym bardzo ostrożny. Niedawno znów coś na ten temat przeczytałem na online-broker.org. Osobiście uważam jednak, że jest to bardzo ryzykowne. Uważam, że mądrość tłumu nie istnieje, ponieważ to właśnie drobni inwestorzy często nie osiągają długoterminowych zysków na giełdzie. Dlatego ważne jest podejście oparte na innych czynnikach.

Niemniej jednak jest to oczywiście do pewnego stopnia interesujące. Można czerpać inspirację z postów na forum. Tutaj znajdziesz dobrą listę najbardziej znanych forów: https://www.online-broker.org/tradin...er-trader/2769

Napisany przez ElBarto
Kiedy chodzi o inwestycje, bardziej wierzę w głupotę tłumu.

Poza tym dostawcy usług finansowych czasem wysyłają pracowników lub agencje do różnych forów, żeby nakierować tłum w odpowiednim kierunku...

Napisany przez orderianer
Jeśli chcesz dowiedzieć się więcej o Social Trading, zajrzyj na stronę https://www.wikifolio.com/de/de/wie-...ld-investieren. Możesz tam inwestować w wirtualne portfele Wikifolio, które każdy może za darmo tworzyć na platformie wikifolio. Zatwierdzone portfele Wikifolio można kupić na giełdzie jako certyfikaty. Takie certyfikaty nie są jednak w pełni bezpieczne. Podobnie jak w przypadku wielu inwestycji, należy pamiętać, że historia przeszła nie zawsze oznacza taki sam rozwój w przyszłości. W zasadzie nie sposób uniknąć analizy poszczególnych pozycji w portfelu Wikifolio.

Napisany przez Logrono
Handlowanie społecznościowe, najlepiej za pomocą aplikacji mobilnej - Oczywiście, można pracować jak profesjonalista z 6 ekranami i niezliczonymi programami (sarkastycznie). Jedynymi osobami, które na tym zarabiają, są dostawcy z ich opłatami za transakcje.

Napisany przez Logrono
Inteligencja stadna działa, ale z pewnością jest obecnie wykorzystywana na giełdzie ze względu na megagraczy i ich megakapitał. W świecie zwierząt inteligencja stadna działa od tysięcy lat.

Napisany przez marcfaber
Handel społecznościowy: Dlaczego tłum odnosi sukces https://aktien-boersen.blogspot.de/20...r-schwarm.html

Napisany przez dirkmueller
..nie podoba mi się to

Napisany przez Finanzherbert
Po tym, jak sam handlowałem przez 1-2 lata, zacząłem bardziej skupiać się na handlu społecznym.

Dla mnie to świetna alternatywa, zwłaszcza teraz, gdy mam tak dużo pracy...

Na stronie Aktienrunde.de znajdziesz więcej informacji na temat handlu społecznego, moim zdaniem bardzo autentycznych.

Napisany przez nasdaq

Social Trading: Dlaczego tłum jest skuteczny

https://aktien-boersen.blogspot.de/20...r-schwarm.html

nie mam się do czego przyczepić

Napisany przez gordongekko

Social Trading: dlaczego tłum jest skuteczny

https://aktien-boersen.blogspot.de/20...r-schwarm.html

interesujące

Napisany przez benhuebner
Również jeśli chodzi o social trading w stylu Etoro i innych: Nie powiedziałbym, że w ogóle nie działa, bo zarobiłem nieźle przez pewien czas na Etoro i Zulutrade, ale wymaga to znacznie więcej czasu niż się oczekuje i zawsze niesie ze sobą duże ryzyko! Bardzo ważne jest zarządzanie ryzykiem i wybór traderów, nie wiem, czy uczenie się samodzielnej wymiany nie jest bardziej sensowne!

Jeśli chodzi o inteligencję tłumu, ma to dla mnie nieco inne znaczenie, jeśli pominie się rekomendacje transakcji i fora transakcyjne, uważam, że fora, blogi, własne środowisko itp. są bardzo pomocne przy wyborze akcji, zwłaszcza! Rozwój na wykresie jest tylko odzwierciedleniem wydarzeń na świecie i ich konsekwencji (najpierw są wiadomości, potem reaguje kurs). Dlatego wykorzystanie swojego otoczenia do wczesnego rozpoznawania trendów może być bardzo przydatne. Na przykład: jeśli słyszę od trzeciej osoby, że jej syn jest zachwycony grą Guitar Hero (w czasie gdy była popularna), to akcje, które czerpii z tego zainteresowania, mogą być całkiem niezłym pomysłem! Ostatnio usłyszałem e-mail o produkcie na bazie kofeiny, który mnie zainteresował (do własnego użytku), także tu kilka akcji mogłoby być dobrym pomysłem (jako aktualny przykład)

Napisany przez didi317
Myślę, że zdecydowanie można na tym skorzystać. Dotychczas nie mam w tym aż tak dużego doświadczenia. Zauważyłem jednak, że BrokerDeal.de przeprowadził test na żywo z Oandą. Być może pomoże ci to w tej kwestii.

Napisany przez MC Muffin
Po prostu wpisz Wikifolio w YouTube, tam znajdziesz wiele informacji

Napisany przez Hunzinger
Raczej nie wierzę, że istnieje coś takiego jak inteligencja tłumu. Zwłaszcza na giełdzie istnieje pewna mądrość, której sam wielokrotnie doświadczyłem. Czasem przynosi to korzyści, ale czasem szkodzi.

Ta mądrość mówi, że giełda zazwyczaj robi to, czego nikt się nie spodziewa.

Jeśli wszyscy krzyczą, że wszystko jest w porządku i kursy muszą rosnąć, to zazwyczaj spadają, a jeśli wszyscy są zdesperowani i oczekują kolejnego kryzysu, to nagle kursy rosną. Więc moim zdaniem i na podstawie mojego doświadczenia, zazwyczaj najlepsze wyniki przynosi zrobienie dokładnie przeciwnie do tego, co robią inni.

Nieco żartobliwe, ale prawdopodobnie gdzieś krążące powiedzenie mówi, że kiedy Bild napisze, że rynek jest tak dobry, że nadchodzi kolejna rajdowa dekada, powinno się zmniejszyć swoje inwestycje.

Z poważaniem

Napisany przez MC Muffin
Social Trading oznacza, że spośród wielu traderów możesz wybrać kogoś, kto będzie działał dla Ciebie, jeśli sam nie chcesz tego robić. Chodzi o jakość, a nie ilość - gdy kupujesz Wikifolio, nie korzystasz ze wszystkich, ale tylko z tego konkretnego.

Napisany przez Couponschneider
Nie zgadzam się z tym. Uważam to nawet za niezwykle niebezpieczną bzdurę.
1. Opłaty są wysokie, gdy inwestujesz w fundusz na platformach takich jak Ayondo czy Wikifolio.
2. Takie rzeczy są tworzone przez instytucje takie jak Lang & Schwarz. Czy na to jest rynek? A co z ryzykiem emitenta?
Na blogach Finanzwesir lub Finanzrocker znajdziesz podcast na ten temat.
https://www.finanzwesir.com/blog/soc...-rockt-folge33
Więcej nie trzeba nic dodawać.
Więc: Trzymajcie się z dala od handlu społecznościowego.

Napisany przez MC Muffin
1. Opłaty są niskie, nie trzeba wybierać najdroższych wiki (fundusze są zawsze droższe)
2. Są certyfikaty, istnieje ryzyko emitenta, ale dotyczy to wszystkich certyfikatów, bez względu na to, czy kupujesz zniżkowe, czy wiki.
Bankructwa banków są bardzo mało prawdopodobne, wszystko jest ratowane, a banki takie jak Lang und Schwarz mają dobre bilanse, nie jak Deutsche Bank itp.
https://www.ls-d.de/assets/Uploads/Ge...nzern_2015.pdf

Napisany przez mari1978
To zależy. Czy masz już doświadczenie w handlu? Jeśli nie, może to być alternatywa na początek. Zalecałbym jednak rozpoczęcie tylko z małym kontem i jednoczesne uczenie się handlu.
Znalazłem dla Ciebie stronę, która testowała między innymi handel społecznościowy.

Napisany przez benhuebner

Tak, to jest prawda .... ale mimo wszystko to ludzie podejmują ostateczną decyzję (z wyjątkiem automatyzacji transakcji), jeśli spojrzymy na krótkoterminową sytuację na rynku walutowym, to jest to zrozumiałe - nie ma tu rzeczywistego zastosowania dla inteligencji stadnej! Jeśli jednak spojrzymy na akcje i zwrócimy uwagę na faktory (bez oglądania wykresu), to może to być naprawdę pomocne (nie ma to już nic wspólnego z tradingiem społecznym, jak sądzę).
W końcu to klienci przyczyniają się do zysków akcji (nie tylko, ale ma to znaczenie), i oni w zasadzie tworzą stado!

Napisany przez axlrose
To jest super

Napisany przez MC Muffin
Tutaj jest sposób na wybór konserwatywnego portfela Wikifolio bez znajomości giełdy:

https://youtu.be/OJqvhw8L4ls

Napisany przez Thomas101
Jakiś czas temu założyłem konto demo w eToro (https://www.copytrading-online.de/etoro/) i nadal pracuję nad ćwiczeniem. Ogólnie podoba mi się koncepcja handlu społecznego lub kopiowania. Ważne jest jednak, aby nie zaczynać ślepo ufać.

Napisany przez Eldaxo
Myślę, że to już całkiem dobra możliwość, aby zanurzyć się w temacie. Szczególnie jeśli dotychczas nie miałeś z tym doświadczenia. Oczywiście, na początku nie powinno się oczekiwać zbyt wiele.
Nauka tradingu równolegle samemu uważam za dobrą rzecz. Oczywiście, pytanie brzmi, ile czasu jesteś gotowy/e poświęcić na to.
Na początku ta strona pomogła mi: https://der-social-trader.de/social-trading
Zostało tam zebrane wiele informacji, które można sobie spokojnie przeczytać. Są nawet filmy, w których wyjaśniono, na co należy zwrócić uwagę na samym początku (jednak trzeba podać swój adres e-mail. Nigdy nie dostałem spamu).
Prawdopodobnie sukces zależy także od platformy, na której działasz. Istnieją duże różnice, zwłaszcza jeśli chodzi o opłaty.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata