- pn lut 22, 2016 11:25 am
Chciałbym podzielić się tutaj moimi doświadczeniami z OLB.
W 2014 roku sfinansowałem Dom przez OLB.
Niestety teraz drogi mojej partnerki i moje się rozeszły.
Wiem, że finansowanie powinno zawsze być wykonalne tylko przez jedną osobę. W zasadzie tak jest... jednak tylko z dużymi ograniczeniami.
Już dwukrotnie byłem u swojego doradcy, aby znaleźć rozsądne rozwiązanie.
1. Przekazanie mojego finansowania przy sprzedaży. Wynik: Prawnie niemożliwe.
2. Redukcja mojego miesięcznego obciążenia. Wynik: niemożliwe.
3. Sprzedaż osobie, która zobowiąże się sfinansować Dom przez OLB, aby ewentualnie zaoszczędzić odsetki przedterminowe (ok. 15 000 €). Wynik: niemożliwe. Oświadczenie: OLB nie umarza odsetek przedterminowych.
Jaka jest w tym wada dla OLB?
4. Wprowadzenie inwestora do finansowania. Wynik: niemożliwe.
Członek rodziny (osoba z punktu 3) sfinansował 3 nieruchomości przez OLB. Na szczęście do tej pory nie miał potrzeby żadnej pomocy ani wsparcia. Miałem nadzieję, że zostanę potraktowany z pewną elastycznością. Jestem głęboko rozczarowany i bezradny.
Jakie są wasze doświadczenia z OLB?
Czy ktoś ma dla mnie jakiś wskazówkę?
Dziękuję
W 2014 roku sfinansowałem Dom przez OLB.
Niestety teraz drogi mojej partnerki i moje się rozeszły.
Wiem, że finansowanie powinno zawsze być wykonalne tylko przez jedną osobę. W zasadzie tak jest... jednak tylko z dużymi ograniczeniami.
Już dwukrotnie byłem u swojego doradcy, aby znaleźć rozsądne rozwiązanie.
1. Przekazanie mojego finansowania przy sprzedaży. Wynik: Prawnie niemożliwe.
2. Redukcja mojego miesięcznego obciążenia. Wynik: niemożliwe.
3. Sprzedaż osobie, która zobowiąże się sfinansować Dom przez OLB, aby ewentualnie zaoszczędzić odsetki przedterminowe (ok. 15 000 €). Wynik: niemożliwe. Oświadczenie: OLB nie umarza odsetek przedterminowych.
Jaka jest w tym wada dla OLB?
4. Wprowadzenie inwestora do finansowania. Wynik: niemożliwe.
Członek rodziny (osoba z punktu 3) sfinansował 3 nieruchomości przez OLB. Na szczęście do tej pory nie miał potrzeby żadnej pomocy ani wsparcia. Miałem nadzieję, że zostanę potraktowany z pewną elastycznością. Jestem głęboko rozczarowany i bezradny.
Jakie są wasze doświadczenia z OLB?
Czy ktoś ma dla mnie jakiś wskazówkę?
Dziękuję