Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Masz wiedzę na temat rynków? Jak wpływają one na giełdę? Jakie są przyszłe trendy gospodarcze? Na tym forum możesz wymieniać się poglądami z innymi użytkownikami.

Re: Mój stan posiadania akcji = ZERO!

Napisany przez Karat
Mój portfel akcji wynosi obecnie NULL i tak będzie do końca stycznia 2006 roku. Karat

Napisany przez richard100
Cześć Karat, Chciałbym też sprzedać akcje.. :lol: Ale natychmiast pojawia się pytanie, w co teraz zainwestować? Aktualnie nie ma po prostu alternatywy dla SFR, i tak zostanie co najmniej przez rok. Dlatego pozostanę na tym pociągu. Tak ma się chyba większość inwestorów. Do końca roku rynek chce iść w górę. :lol: Pozdrawiam Rich

Napisany przez ManfredBali
Cześć Karat (znany także jako Yogibaer) :-) Nie rozumiem! Jestem praktycznie w pełni zainwestowany i nie żałuję. W kwietniu zostawiłem to na luzie, ale nie zdążyłem kupić/dokupić. W październiku sprzedałem wiele pereł zbyt wcześnie (np. Zurych). Do dzisiaj tego żałuję. Ale potem znowu w pełni ruszyłem na zakupy, bo liczyłem na koniec roku. Jak dotąd słusznie. Korekty pod koniec listopada mnie nie zdezorientowały. Kupowałem tylko wtedy, gdy byłem przekonany. Niestety nie dotyczy to DT :-( W ostatnich dniach celowo zrobiłem sobie przerwę, ponieważ uznałem, że pozwolę to sobie i zaoszczędzę prowizję. W takim byczym trendzie słabsze tytuły także idą za ciosem. To - patrząc wstecz - był mój najlepszy decyzja inwestycyjna w tym roku. Spodziewać się spłaszczenia/chłodzenia - ale nie krachu - w grudniu jest bardzo możliwe. Wszystkie raporty są już opublikowane i spodziewam się większej stabilizacji cen. Teraz ustawiam ambitne limity sprzedaży dla określonych tytułów. Kto wie, może uda się zrealizować jeden lub drugi. Z tym dodatkowym kapitałem czekam pragmatycznie na dobre okazje. W styczniu zobaczymy dalej. Na pewno trzymam wszystkie dobre akcje dywidendowe.

Napisany przez ADMCI4
Jak już wspomniałem na forum SWX, pozostaję w pełni zainwestowany. Jednakże przewiduję, że po zmianie przewodnictwa w FED mogą wystąpić mniejsze turbulencje. Dlatego planuję sprzedać wszystkie akcje w połowie stycznia. W zależności od sytuacji, rozpocznę ponowne budowanie pozycji od lutego lub będę prowadzić handel tygodniowy. Od lata 2006 roku uważam, że rynki powinny się uspokoić i ceny wzrosną. Obecnie sytuacja gospodarcza wygląda świetnie, a rentowność obligacji nie powinna szybko wzrosnąć. Amerykanie pilnie potrzebują większej inflacji, inaczej nie będą w stanie zmniejszyć swojego zadłużenia prywatnego. FED zdaje sobie z tego sprawę i na pewno nie podejmie błędów w obszarze stóp procentowych, które mogłyby przerwać całą falę konsumpcji. Sytuacja w Europie jest dość podobna, z tym że u nas dług publiczny, a nie prywatny jest problemem.

Napisany przez ADMCI4
Cześć Karat 2005 rok na pewno nie był łatwym rokiem na giełdzie! Kto mógł przewidzieć, że kursy tak mocno wzrosną... Nawet ja nie zawsze trafiłem w optymalny czas na zakup czy sprzedaż. Jednak nie ma sensu żałować przegapionych potencjalnych zysków! W tej chwili po prostu idę za trendem (the trend is your friend), ale jestem czujny i obserwuję rynek. Przede wszystkim staram się nie dać się zaskoczyć dolkom i nie sprzedawać pochopnie... W zasadzie teraz powinny być ustalone cele sprzedaży, ale gdy tytuły ciągną się od szczytu do szczytu, to trudna decyzja. Miłego dnia Felice

Napisany przez ADMCI4
Dzielę moje akcje w 60% na dwie połowy. Perły to firmy, które są najlepsze i które w najbliższych latach będą wyglądać dobrze. Trzymam te akcje i w razie spadku na giełdzie w przyszłości będę dokupować. Druga część to akcje, które dobrze się spisywały, ale nie mają szczególnego znaczenia. Sprzedaję je ciągle, gdy zyski wynoszą 70-90%. Z uzyskanych dochodów trzymam część w gotówce na dalsze zakupy i drugą część inwestuję w alternatywne formy inwestycji, takie jak np. Best of Winner Raiffeisen Centrobank valoren 2298961.

Napisany przez Dany1
Moje akcje wynoszą obecnie i tak pozostanie do końca stycznia 2006 r. Karat Cześć Karat Pozwól, że zadam Ci kilka pytań: Co spowodowało Twój wycofanie się? A czego oczekujesz do końca stycznia? Tylko dlatego, że sprzedałeś, nie oznacza to, że teraz wszystkie akcje nagle spadną. Podobnie żadna akcja nie wzrośnie tylko dlatego, że ja ją dzisiaj kupiłem... Nie mogę zrozumieć Twojej decyzji.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata