Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Jaką kartę kredytową warto mieć? Które konto osobiste najlepiej mi odpowiada? Czy PayPal jest naprawdę bezpieczny?

Re: Jaka jest wartość ocen?

Napisany przez Sweeper
Jak mogę to wyjaśnić?

Gdy otwieram stronę jakiegokolwiek banku Sparda, natychmiast rzuci mi się w oczy:

Monitoring klientów w Niemczech 2015:
Miejsce 1 w latach 1993 - 2015
Satysfakcja klientów ...

Wszystkie porównania kont osobistych, do których miałem dostęp, pokazują, że banki Sparda zazwyczaj zajmują dalsze miejsca, jeśli w ogóle są wymienione.

Napisany przez 2Escorpio
Nie ma na nie pytanie.

Każda Ocena / Statystyka jest inna... Każdy portal, gazeta, itp. uwzględnia różne parametry.

Czasami może też chodzić o pieniądze

Ponadto każdy ma inne wymagania... Dla jednych ważne jest, że konto jest darmowe, dla innych jest to nieistotne, ponieważ chcą mieć własnego doradcę klienta, itp.

Jedyną pomocą jest znalezienie dla siebie istotnych parametrów w Ocena / Statystyka i samodzielne dokonanie oceny.

Napisany przez BenniG
Nie wierz statystykom, których sam nie sfałszowałeś!

Napisany przez datscha
Więc jestem jednym z zadowolonych klientów Sparda
Na listach rankingowych, podobnie jak w reklamie, od dłuższego czasu dominują duże banki internetowe, takie jak Diba, Consors, Comdirect i inne. Jak bank z oddziałami może konkurować z nimi? Naprawdę, Sparda powinna być porównywana do kas oszczędnościowych i banków spółdzielczych. I wypada przy tym całkiem nieźle. Ja na przykład nie płacę opłat za konto ani za kartę EC. Jakikolwiek bank stacjonarny oferuje jeszcze coś takiego?

Napisany przez Sweeper
Masz rację.
Jednak nawet porównując banki filialne, Sparda-Banken znajdują się co najwyżej w środku rankingu.
NIESTETY Sparda-Banken oferują różne warunki w różnych regionach.
W moim Sparda-Bank Hannover opłacam 12€/rok za kartę bankową, bez możliwości obniżenia tej kwoty (np. poprzez częste używanie karty).
Jestem członkiem od czasów, kiedy Sparda-Bank nazywał się jeszcze Eisenbahn Spar- und Darlehnskasse, nigdy nie miałem nieprawidłowości, a mimo to jestem poddany wszelkim ograniczeniom, które pojawiły się w tym czasie.
Kiedy chciałem kupić samochód i potrzebowałem na pół dnia 5000€, nie zostało mi to umożliwione.
(Przyjaciel natychmiast mi pomógł)
Nie uważałem tego za przyjacielskie i uczciwe.

Napisany przez 2Escorpio

1. Niestety, banki Sparda w różnych regionach mają różne warunki.
W moim banku Sparda w Hanowerze płacę 12€/rok za kartę bankową, bez możliwości zmniejszenia tej kwoty (np. poprzez wielokrotne użycie karty).

2. Gdy chciałem kupić samochód, potrzebowałem na pół dnia 5000€, to nie zostało mi umożliwione.
(Przyjaciel natychmiast mi pomógł)

Nie uważałem tego za przyjazne i uczciwe.

1. Od kwietnia karta bankowa Sparda kosztuje prawie w każdym regionie co najmniej 10 euro

2. Bank nie zarabia na chwytliwych klientach, więc zazwyczaj tego nie oferuje. - W takich sytuacjach zwykle pomaga debet.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata