Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kredyty hipoteczne na budowę domu lub zakup mieszkania (nieruchomość zamieszkana przez właściciela).

Re: finansowanie przejęcia, refinansowanie

Napisany przez elasigi
po spotkaniu doradczym w moim banku spółdzielczym w sprawie refinansowania, 130 000, wartość domu około 300 000 euro,
zdecydowałem się zmienić bank. Oferta banku spółdzielczego na początku spotkania 2,2% na 10 lat okresu kredytowania, skwitowałem ofertę śmiechem, druga oferta to 1,8% na 8 lat okresu kredytowania. Obiecałem doradcy, że wrócę po porównaniu ofert innych banków.
Interhyp lub Dr. Klein oferują nawet poniżej 1%,
Moje pytanie: czy 1% jest realistyczne, czy to jest forma marketingu?
W jednym banku dostałem ofertę 1,05 na 10 lat okresu kredytowania i 8 miesięcy z góry ustalonego oprocentowania.
Zapytam w banku spółdzielczym, czy mogliby zaproponować mi oprocentowanie w okolicach 1,1, jeśli nie, pójdę gdzie indziej.
Czy ktoś ma doświadczenie z internetową reklamą?

Napisany przez NaTwoim13
Cześć elasigi,

dlaczego reklama internetowa? Jesteśmy pośrednikami finansowymi tak jak Państwo, możemy uzyskać wszystkie warunki bankowe i generować je na podstawie informacji klienta.

Oczywiście istnieją też standardowe warunki, ale jeśli otwarcie opiszą swoją sytuację, będziemy w stanie zaoferować im indywidualne i atrakcyjne warunki.

Napisany przez 6Bankkaufmann
@elasigi, Warunki wystawowe są najczęściej dostępne w internecie lub w gazecie, zazwyczaj z wskaźnikiem pożyczki do 50% lub 60% wartości rynkowej. W przypadku wartości EUR 130.000 i EUR 300.000 te dane wydają się pasować.
Jednak nie zawsze otrzymasz oferowane warunki wystawowe w 100%.
Niektóre banki mają oprocentowanie dzienne, inne mają oprocentowanie stałe (z całkowicie pewnymi stopami procentowymi).

Napisany przez elasigi
Z Twojego doświadczenia, czy oprocentowanie około 1,0% jest realistyczne? W tym tygodniu idę do banku Sparkasse i zapytam, czy chcą mi zaoferować 1%. Jeśli nie, będę musiał znaleźć nowy bank.

@elasigi, za kwotę EUR 130.000 na refinansowanie oraz ocenę wartości nieruchomości w wysokości EUR 300.000, otrzymasz ofertę kredytu z oprocentowaniem 1,15% oprocentowanie nominalne, 1,16% oprocentowanie roczne efektywne, okres kredytowania na 10 lat oraz wypłatą w wysokości 100%, pod warunkiem czystej historii kredytowej i zatrudnienia w oparciu o umowę o pracę. Decyzja banku w ciągu 3 dni.

Napisany przez elasigi
Jakie są wszystkie koszty notarialne związane z zmianą banku?

Napisany przez NaTwoim13
Cedowanie zastawów hipotecznych, osobiście nic nie robią, to robią między sobą banki. Zazwyczaj kosztuje (w zależności od wysokości przenoszonej hipoteki) od 80 do 200 euro.

Napisany przez elasigi
Dziękuję za tę informację,
nie jestem pewien, czy dobrze to rozumiem,
ale już przy odsetkach niższych o 0,1% i okresie spłaty 10 lat warto zmienić bank. Czy się z tym zgadzasz?

Napisany przez NaTwoim13
Tak to wygląda. Nawet przy 0,05% lub mniej, przynajmniej jeśli chodzi o koszty związane z cesją.

@elasigi, po prostu znaj bank lub doradcę finansowego, który udzieli Ci odpowiedniej porady, abyś mógł otrzymać najtańsze finansowanie konsolidacyjne. Nawet koszty w wysokości 80 do 200 EUR nie są problemem i mogą być pokryte przez doradcę finansowego w celu zachowania transakcji.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata