Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kto ma dobre doświadczenia z dostawcami kredytów? Kto działa rzetelnie i jest godny polecenia? Na rynku krąży wielu lichwiarzy.

Re: Jako trup Schufy nie ma szans??

Napisany przez creatura65
Cześć, w zeszłym roku, z powodu fatalnego związku, skutecznie zakończyłem prywatną upadłość, zwracając niemal 100% długów. Teraz znów zarabiam dobrze. Jednak dostałem rachunek i chciałem otworzyć limit w banku, który po 4 miesiącach byłby znowu na zerze. Bank zna moje wpływy. Niestety, bank odmówił mi limitu. Ze względu na wpis w Biurze Informacji Kredytowej, nie mam szans na otrzymanie 2000 na 4 miesiące. Mogę spłacić 500 euro miesięcznie. Co mogę zrobić? Na platformach jak Smava Biuro Informacji Kredytowej również mi blokuje możliwości. Nie mogę prosić o pomoc nikogo z rodziny. Nie chciałbym też wziąć kredytu szwajcarskiego, bo nie chcę spłacać go latami. Czy ktoś ma jeszcze jakieś pomysły? Dziękuję za odpowiedzi.

Napisany przez 2Escorpio
Ponieważ odrzuciłeś wszystkie możliwości (rodzina i szwajcarski / kredyt bez BIK), może już nie masz wiele do zrobienia i pozostaje tylko czekać, aż historia kredytowa zostanie oczyszczona.

W przeciwnym przypadku pozostają Ci oczywiście inne alternatywy, takie jak lombard, itp.

Niestety, nic już nie ma. Nie mam też już samochodu. Gdybym miał czystą historię kredytową, mógłbym pożyczyć dość dużo pieniędzy, płacąc miesięcznie 500 euro. Historia kredytowa będzie mi ciążyć jeszcze przez 3 lata. Gdy pojawi się coś niezwykłego, praktycznie nie ma się już szans...

Napisany przez xlarge
Dom aukcyjny? Sprzedać rzeczy na pchlim targu lub na Ebayu? Oszczędzać pieniądze na takie rzeczy w przyszłości na koncie oszczędnościowym?
Zapytać o raty u wystawcy rachunku? Poprosić pracodawcę o zaliczkę/pożyczkę?

Nie mam już nic wartościowego, co przyniosłoby pieniądze. Ani u pracodawcy nie jest możliwe, już wyczerpałem wszystkie opcje i dopiero od maja będę mógł oszczędzać. Jednak rachunek musiał zostać opłacony do wczoraj. Przeanalizowałem wszystkie możliwości... zawsze mogło być jeszcze jakieś wyjście z sytuacji. Ale wygląda na to, że nie. Mimo wszystko, dziękuję.

Ale jeśli ktoś ma inne pomysły na spłacenie 2000 euro przy 500 euro miesięcznie począwszy od maja, proszę się śmiało zgłaszać. Poza lichwiarzami... :-))

Źle wyrażone: Mogę zapłacić 500 euro miesięcznie od maja i potrzebuję 2000 euro, najlepiej jeszcze dzisiaj :-((

Napisany przez 6Bankkaufmann
Czy prywatna upadłość została zakończona i czy teraz obowiązuje trzyletnie zwolnienie od długu?
Czy te trzy lata również minęły?
W trakcie prywatnej upadłości i zwolnienia od długu bank niestety nie udzieli kredytu ratalnego.
W innych przypadkach, przy negatywnej historii w bazie Schufa, jest to możliwe do rozważenia.

Upadłość osobista zakończyła się w październiku 2015 r. Od tego czasu nie mam już żadnych długów ani kredytów. Bank nie udziela mi limitu debetowego, a faktycznie nie chcę jednak korzystać z kredytu szwajcarskiego. Mogę realnie przeznaczyć 500 euro na spłaty miesięczne. Jednak nie ma pewności, czy od maja otrzymam możliwość spłacania rachunku ratalnie. Jako trup z bazą danych o zdolności kredytowej nie ma się praktycznie żadnych szans. Tylko w przypadku prywatnych pożyczek oraz pożyczek typu p2P również przeprowadza się weryfikację bazy danych o zdolności kredytowej.

Czy masz jeszcze jakieś poważne pomysły?? Jestem wdzięczny za każdą pomoc, o ile jest poważna.

Po zakończeniu prywatnego postępowania upadłościowego w październiku 2015 roku minie jeszcze 3 lata do jego zakończenia, ponieważ obecnie obowiązuje zwolnienie z długu. To w zasadzie proste. Pozyskaj raport z agencji ratingowej Schufa. Jeśli informacja o zwolnieniu z długu została usunięta, możliwe będzie ponowne rozpatrzenie finansowania.

Otrzymałem już zwolnienie od pozostałych długów od zeszłego roku. Jednak informacja ta nadal widnieje w Schufa przez kolejne 3 lata do końca 2018 roku. Z tego powodu nie mam żadnych szans na uzyskanie nawet konta debetowego. W takiej sytuacji można powiedzieć, że jest się skończonym. Dziękuję mimo wszystko za odpowiedzi.

Można spróbować zyskać uznanie banku, przedstawiając zaświadczenie o wiarygodności kredytowej Schufa, wyciągi bankowe i dokumenty potwierdzające dochody bezpośrednio u decydenta bankowego.

Napisany przez Alex [CryptoMod]
Hm,
którą bankę masz?
Zauważyłem, że w przypadku banku VR można otrzymać debet pomimo negatywnego wpisu w rejestrze dłużników, jeśli znają cię wystarczająco długo i wszystko jest w porządku z prowadzeniem konta. W innych bankach, gdzie pracownik tylko wprowadza dane do komputera i dostaje odpowiedź tak lub nie, raczej nic z tego nie będzie.

Uzyskanie umorzenia długu i negatywna historia w bazie Schufa to dwie różne sprawy

Napisany przez Jonathan1983
Uwolnienie od długu zakończy się w październiku 2018 roku, prawda?

Napisany przez EliSchill
Czy masz samochód? Czy może jakiś nieużywany telefon komórkowy? W lombardzie przyjmują praktycznie wszystko. Na stronie www.bonaval.de możesz także bezpłatnie wystawić przedmiot na sprzedaż i otrzymać oferty. Wtedy zobaczysz, czy to się opłaca, i nie musisz od razu biec do lombardu. Przynajmniej nie ma znaczenia tam twoja historia kredytowa

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata