Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Masz wiedzę na temat rynków? Jak wpływają one na giełdę? Jakie są przyszłe trendy gospodarcze? Na tym forum możesz wymieniać się poglądami z innymi użytkownikami.

Re: Swiss Re wreszcie zakończył rok bez strat.

Napisany przez 2cybercrash
Od lat pilnowane straty naraz zaskakująco nieco ponad początkową ceną. Kurs 100 CHF był dostępny do sprzedaży. Wskaźnik cena/zysk wynosi obecnie 16 (wzrost z 8). Nie chcę koniecznie brać udziału w zwiększeniu kapitału, a co przyniesie nowy rok, też nie wiadomo.

Napisany przez richard100
Cześć Cypercrash, Mam jeszcze kilka przy cenie EP 97,50. Nadal się waham. :cry: Pozdrowienia, Rich

Napisany przez ADMCI4
Cześć Rich* Chciałbym sprzedać SwissRe. Uważam, że ryzyko związane z zobowiązaniami z przeszłości jest zbyt wysokie. Rezerwa wprowadzona przez GE na ewentualne ryzyko procesowe szybko zostanie wyczerpana. Skorzystaj z nadchodzących dni. Powodzenia

Napisany przez Dany1
Cześć Rich Jeśli wciąż się wstrzymujesz...spójrz na listę Zarządu. Sprzedaj, dopóki jesteś jeszcze na plusie...to rzadko się zdarza w przypadku tej akcji. :x

Cześć Dany i Cypercrash, Dziś RUKN znowu poniżej 100. Dobrze, że sprzedałem. Dzięki Dany i Cypercrash. :lol: Pozdrowienia, Rich

Napisany przez ADMCI4
Wy jesteście naprawdę surowi w ocenie Swiss Re. @cybercrash, skąd masz P/E wynoszące 16? Według f&w, przy kursie 99,4 to: P/E 2005 - 11,7; P/E 2006 - 10,2. W ogóle jestem bardzo pozytywnie ustosunkowany do Swiss Re, to dobrze prowadzona firma. Jednak mój jedyny zakup miał cenę wejścia 78, gdybym brał udział w całej wcześniejszej zawierusze, to być może nie pasowałaby mi tak dobrze.

Cześć Komandancie Gdy ostatnio sprawdzałem Finanzinfo, RUKN miał nawet wskaźnik P/E wynoszący 18. Teraz pewnie to zmienili. Nic nie szkodzi, i tak cieszę się, że wyszedłem. Nowa cena wejścia przy 90 fr. jeśli..... :lol: Pozdrowienia Rich Szwajcarskie Towarzystwo Reasekuracji Numer Valor: Na. 1233237; Symbol(y) Telekurs: RUKN Rating FuW (W IR T): B A A- Ocena/Udźiał w zysku (stan na 7.12.2005) Wskaźniki (w Fr.) (mln Fr.) Na. Na. Kurs w Fr. 99.4 Zysk 2004 8 2475.0 P/E 2005 11.7 Zysk 20051 8.5 2629.9 P/E 2006 10.2 Zysk 20061 9.7 3001.2 Stosunek kursu do wartości księgowej 2004 1.6 Dywidenda 2004 1.6 496.6 Stopa dywidendy w % 1.6 Dywidenda 20051 2.5 776.0 Wartość giełdowa (w mln Fr.) 32´013.8 Całkowity dochód 2004 36093.0 1 Szacunek FuW

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata