Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Dyskusje na tematy związane z pracą i zawodem.

Re: Rozpoczęcie działalności jako agent ubezpieczeniowy... Pozyskiwanie klientów.

Napisany przez SVNC
Cześć wszystkim,

aktualnie pracuję jako pracownik ds. ubezpieczeń wewnętrznych. Jednak nie jestem zbyt zadowolony z obecnej sytuacji wewnętrznej. Dlatego chciałbym - przynajmniej na początku dodatkowo - rozpocząć pracę jako agent ubezpieczeniowy. Chciałbym pracować jako agent, ponieważ chciałbym doradzać niezależnie i nie chciałbym być związany z jednym ubezpieczycielem.

Jedynym problemem jest to, że jak dotąd nie mam żadnych klientów. Rozpocząłbym praktycznie od zera. Jako związany agent ubezpieczeniowy otrzymałbym oczywiście klientów, ale byłbym z nimi związany, co mi się nie podoba.

Moje pytanie kieruję teraz do ekspertów tutaj. Jak mogę więc zdobyć klientów i zbudować swoją bazę klientów?

Pozdrowienia!

Re: Rozpoczęcie działalności jako agent ubezpieczeniowy... Pozyskiwanie klientów.

Napisany przez BenniG
Zacznij od ludzi, których znasz. Przyjaciele, rodzina, koledzy z pracy (na pewno wszyscy dobrze zorganizowani), koledzy z klubu itp. Jeśli jesteś dobry, z pewnością polecają cię dalej.

Napisany przez VikCzyz
Dlaczego chcesz działać całkowicie samodzielnie, zamiast przejść do istniejącego brokera lub zacząć tam pracować? Mogą oni podzielić się z Tobą wieloma wskazówkami i sztuczkami, zwłaszcza w początkowej fazie..

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata