Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Aktualne tematy do rozmów towarzyskich. Bez reklam.

Re: Tańsze parkowanie podczas wyjazdu na wakacje?

Napisany przez lolania
Cześć ludzie,

zawsze parkujecie samochód na lotnisku, gdy wyjeżdżacie?

Tłem jest to, że prawdopodobnie niedługo polecimy na wakacje z Berlina Schönefeld i nadal nie wiemy dokładnie, jak zorganizować sprawę z samochodem.

Jednakże, rzuciłem okiem na ceny parkowania na lotnisku i myślę, że istnieją z pewnością lepsze alternatywy? Co o tym sądzicie?

Napisany przez Daukind
Zależy przede wszystkim skąd pochodzisz.

Alternatywy: Poproszenie znajomych/rodziny o podwiezienie, taxi, transport publiczny

Napisany przez xlarge
To również zależy od tego, ile bagażu się zabiera.

Kiedyś w Brukseli zapłaciłem 160€ za pokój w hotelu z parkingiem na 2 tygodnie, śniadanie dla 4 osób i transfer na lotnisko zamiast 140€ za parkowanie na lotnisku - dzięki temu mogliśmy następnego ranka świetnie wypoczęci wyruszyć w podróż.

Jednak jeśli podróżuje się z mniejszą ilością bagażu i bez dzieci, to zazwyczaj parkowanie na bezpłatnym parkingu P&R i podróż tramwajem lub metrem jest najtańszym rozwiązaniem.

Napisany przez florianmeier
Czy nie jeździ już stamtąd autobus z południowego krzyża?

Napisany przez 2Escorpio
Tam z tyłu są kilka darmowych miejsc parkingowych... Warto poszukać czegoś trochę dalej, jedno, dwa przystanki kolejowe, aby wyjść najtaniej.

Napisany przez Andy34
Jak już wspomniano, zależy to od miejsca, z którego wyruszasz na lotnisko. Zazwyczaj najlepszą opcją jest poproszenie przyjaciół i znajomych o odwiezienie, aby zaoszczędzić na kosztach parkowania. Oczywiście może się zdarzyć, że ze względu na dziwne godziny lotów itp. nie jest to możliwe. Inne rozwiązanie to na przykład wypożyczenie samochodu dojazdowego na lotnisko i oddanie go po przylocie. Możesz też sprawdzić połączenia kolejowe i zarezerwować bilet Rail & Fly wraz z podróżą.

To, czego już szukałem, to okoliczne prywatne parkingi. W okolicach Berlina Schönefeld jest kilka takich miejsc z bezpłatnym transferem do terminala i z powrotem. Samochód jest bezpiecznie zaparkowany, większość działek jest monitorowana wideo, ogrodzona i zamykana. Na przykład na stronie mein-parken.de można zostawić pojazd na 7-8 dni za 40 € i skorzystać z bezpłatnego transportu na lotnisko i z powrotem. Ta opcja również mi się podoba i na pewno występuje już na wielu innych lotniskach.

Napisany przez Jonathan1983
Istnieje wiele stron internetowych, gdzie porównywane są różne parkingi na wszystkich niemieckich lotniskach, zawsze sprawdzam takie strony i często znajduję bardzo dobre miejsca parkingowe, które mogą być oddalone o 2 km, ale dzięki nim można zaoszczędzić nawet 60-70%.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata