Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kredyty hipoteczne na budowę domu lub zakup mieszkania (nieruchomość zamieszkana przez właściciela).

Re: Nie ma możliwości uzyskania kredytu hipotecznego z powodu zbyt niskiego wyniku w Schufa. Jak postępować dalej?

Napisany przez ADMCI4
Cześć,

chcielibyśmy zbudować nowy Dom, ale już zostaliśmy odrzuceni z powodu zbyt niskiego wyniku w Schufie. Chcielibyśmy dowiedzieć się, jak powinniśmy teraz postępować.

Ale najpierw szczegóły:

Posiadamy Dom, który praktycznie został sprzedany. Chcemy sfinansować nowy początek w wysokości 240 000 euro. Nasze obliczenia budżetowe były w porządku, ale bank był niezadowolony z wyniku. Mój bazowy wynik wynosi 91,82%, a mojej żony 94,99%. Nie znam jeszcze aktualnych wyników branżowych. Nasze dane w Schufie są w porządku, nie ma negatywnych wpisów ani nic gorszego.

Co mogę zrobić, aby podnieść trochę swój wynik?

Mam dwa limity kredytowe, które spłacę po sprzedaży starej nieruchomości. Czy ma sens je również anulować po spłacie, czy tylko dodatkowo zaszkodzi to wynikowi?

Mamy wspólne konto z debetem w wysokości 2500 euro. Według naszego banku hipotecznego debet mógłby zostać zwiększony. Przeczytałem, że Schufa opiera dochód na debecie. Czy zwiększenie debetu miałoby sens dla nas?

Ponieważ teraz nie udało się z finansowaniem, a stary Dom niedługo zostanie sprzedany, będziemy musieli się przeprowadzić do wynajmowanego mieszkania na czas oczekiwania. Zmiana adresu spowoduje, że wynik początkowo spadnie.

Popraw mnie, jeśli się mylę. Jak myślicie, jak powinniśmy postępować?

Re: Nie ma możliwości uzyskania kredytu hipotecznego z powodu zbyt niskiego wyniku w Schufa. Jak postępować dalej?

Napisany przez 6Bankkaufmann
Schufa nie widzi debetu. Chyba że debet jest na tyle wysoki, że zostanie przekształcony w kredyt ratalny.
To, czego nie potrzebujesz w formie kredytów ani linii kredytowej, powinieneś spłacić.
Istnieje również możliwość uwzględnienia obecnego domu, który chcesz sprzedać, w finansowaniu nowego domu.
Gdzie mieszkasz? Jak wysokie jest miesięczne dochodzenie netto gospodarstwa domowego? Jakie są długi związane z obecnym domem? Jaka jest cena sprzedaży obecnego domu?

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata