Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kredyty hipoteczne na budowę domu lub zakup mieszkania (nieruchomość zamieszkana przez właściciela).

Re: Czy jest możliwa pełna finansowanie nieruchomości własnymi środkami dzięki dochodom z najmu?

Napisany przez Feuertraufe
Hallo, mam pytanie dotyczące finansowania budowy, czy to możliwe. Mam widok na Dom do kupienia i chciałbym go przebudować. Nadal istnieją ale zapewnienia z poprzedniej przebudowy w starym domu. Ogrzewanie itp. A także wyposażenie mieszkania, auto itp. Nadal mam 80 tysięcy euro długów. Muszą zostać spłacone. Jednak co miesiąc otrzymuję 1500 € dochodu z tytułu najmu. Jeden Dom jest całkowicie wynajęty, a w nowy Dom, do którego chcę się przenieść, wejdę na dolne piętro, ja sam z moją rodziną na pierwszym piętrze, a na drugim piętrze pojawi się najemca. W ten sposób mam dochód z najmu w wysokości 1500€. Który mam zatem nadwyżkę. Sam jestem związany umową o pracę od 15 lat i teraz nie do zwolnienia. Zarobki to około 2400€ plus premia urlopowa i świąteczna, oraz trzynasta pensja. Moja żona zarabia miesięcznie około 600€ na stałe. A teraz moje pytanie, czy istnieje możliwość otrzymania kredytu na finansowanie budowy od banku. Myślałem, że mogę spłacać około 1200-1500€ przez 30 lat. Byłoby to również realistyczne, abym sobie poradził w razie problemów. Czy od samego początku nie mam szans na to. Chciałbym wziąć dodatkowe 80000€ i połączyć je w kredyt na finansowanie budowy, tak aby działał tylko jeden. Myślałem o pożyczeniu około 300-350000€. Nieruchomości, które by istniały, z pewnością pokryją pożyczony kapitał. Bezpieczeństwo musiałoby wynosić od 450-500000€. Chciałbym aby nowy Dom i istniejący były również objęte zabezpieczeniem.

PS: interesuje mnie tylko, czy istnieje szansa na to, czy od razu mogę to sobie wykreślić. A jakie byłoby dobre bank lub coś takiego do finansowania budowy.

Pozdrowienia i dziękuję za wskazówki i opinie

Re: Czy jest możliwa pełna finansowanie nieruchomości własnymi środkami dzięki dochodom z najmu?

Napisany przez NaTwoim13
Cześć Firetrough,

- ile jest warte obecnie Dom, w którym mieszkasz?
- ile mieszkań znajduje się w obecnym budynku?
- czy kwota 1500 euro czynszu odnosi się do nieruchomości w obecnym stanie?
- gdzie mieszkasz?
- jak wysoka jest rata za 80 000 euro?
- czy to kredyt hipoteczny czy kilka kredytów?
- z jakiego regionu pochodzisz?

Cześć, istnieje 1100 euro na istniejącą nieruchomość. Jest to kompletny Dom, który jest wynajmowany. Wartość wynosi około 250 000 €. Pozostałe 400 euro dochodów z najmu pochodziłyby z wynajmu mieszkania w zakupionym i zmodernizowanym domu. Po zmodernizowaniu jest szacowany na około 300 000 euro. 80 000 € nie są zaciągniętym kredytem budowlanym. Mogą być spłacone w dowolnym momencie. Zostały wykorzystane na remont (instalacja ogrzewania w istniejącym domu), wyposażenie mieszkania, auto itp. To, co się potrzebuje przy wyprowadzce w młodym wieku. Zostały one połączone w jedną całość. Obecnie płacimy 600 euro miesięcznie. Ale to powinno być również spłacone i zlikwidowane. Wtedy można by to wyeliminować. Lokalizacja to okolice Ratisbona. Więc na wsi, na obrzeżach miasta.

Napisany przez NaTwoim13
Czy obecny obiekt jest wynajęty i bez obciążeń? Gdzie obecnie mieszkacie, na wynajem?

Dlaczego nie zaciągnęliście kredytu hipotecznego na remont i inne rzeczy oraz nie zabezpieczyliście nimi obecnego domu?

Dom był spadkiem, w którym nadal było 30 tysięcy euro długu. Rodzice. Obecnie wynajmuję mieszkanie i płacę 700 € czynszu. Gdy dostałem Dom, połączyłem istniejące długi i sam, gdy się ożeniłem, wynająłem Dom i urządziłem go od zera. Nawet samochód i wszystko inne było używane. Wszystko to zostało po prostu połączone w jednym kredycie do spłaty w normalny sposób, a ja płacę również 600 €. Ale to wszystko odpadnie, a dochody z najmu będą dodatkowo przypływać. Razem z kredytem hipotecznym. Do tego doszliśmy, jeśli mogę być szczerzy.

Napisany przez NaTwoim13
Ogólnie rzecz biorąc, z tego co mogę stwierdzić, nie ma żadnych przeszkód dla pozytywnej decyzji kredytowej na podstawie dostarczonych informacji.

Czy mogę zapytać? Z jaką kwotą kredytu można liczyć lub co można by otrzymać w takiej sytuacji? Jeśli powiesz, że płacisz miesięcznie na przykład 1200-1300€ przez około 30 lat. Ponieważ powinno się mieć trochę oszczędności na wypadek gdyby coś się stało. Bo myślę, że będzie potrzebne około 3-400000€. Czy w ogóle można by to dostać. Jak wspomniałem, wszyscy mają stałe zatrudnienie. Publiczne.

Napisany przez NaTwoim13
Na pewno można sfinansować koszty zakupu, modernizacje, spłaty kredytów, koszty związane z zakupem, o ile nieruchomość jest obciążona hipoteką. Jednak trudniej będzie uzyskać dodatkowe środki na odłożone cele. Konieczne jest udokumentowanie przeznaczenia środków, a podejście może być elastyczne, ale dodatkowe środki na zabawki mogą być trudne do uzyskania.

Proszę sporządzić pełny kosztorys, określić potrzebne środki, abyśmy mogli sprawdzić, czy jest to możliwe do sfinansowania. W porównaniu do dochodów, kwota finansowania, którą podali Państwo, wygląda dobrze, ale czy te środki mogą zostać udostępnione, nie można jednoznacznie określić ze względu na brak pełnej analizy potrzeb.

Wysłałem Państwu wiadomość prywatną!

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata