Re: Czy jest możliwa pełna finansowanie nieruchomości własnymi środkami dzięki dochodom z najmu?
Napisany przez Feuertraufe -
- śr mar 23, 2016 8:24 am
Hallo, mam pytanie dotyczące finansowania budowy, czy to możliwe. Mam widok na Dom do kupienia i chciałbym go przebudować. Nadal istnieją ale zapewnienia z poprzedniej przebudowy w starym domu. Ogrzewanie itp. A także wyposażenie mieszkania, auto itp. Nadal mam 80 tysięcy euro długów. Muszą zostać spłacone. Jednak co miesiąc otrzymuję 1500 € dochodu z tytułu najmu. Jeden Dom jest całkowicie wynajęty, a w nowy Dom, do którego chcę się przenieść, wejdę na dolne piętro, ja sam z moją rodziną na pierwszym piętrze, a na drugim piętrze pojawi się najemca. W ten sposób mam dochód z najmu w wysokości 1500€. Który mam zatem nadwyżkę. Sam jestem związany umową o pracę od 15 lat i teraz nie do zwolnienia. Zarobki to około 2400€ plus premia urlopowa i świąteczna, oraz trzynasta pensja. Moja żona zarabia miesięcznie około 600€ na stałe. A teraz moje pytanie, czy istnieje możliwość otrzymania kredytu na finansowanie budowy od banku. Myślałem, że mogę spłacać około 1200-1500€ przez 30 lat. Byłoby to również realistyczne, abym sobie poradził w razie problemów. Czy od samego początku nie mam szans na to. Chciałbym wziąć dodatkowe 80000€ i połączyć je w kredyt na finansowanie budowy, tak aby działał tylko jeden. Myślałem o pożyczeniu około 300-350000€. Nieruchomości, które by istniały, z pewnością pokryją pożyczony kapitał. Bezpieczeństwo musiałoby wynosić od 450-500000€. Chciałbym aby nowy Dom i istniejący były również objęte zabezpieczeniem.
PS: interesuje mnie tylko, czy istnieje szansa na to, czy od razu mogę to sobie wykreślić. A jakie byłoby dobre bank lub coś takiego do finansowania budowy.
Pozdrowienia i dziękuję za wskazówki i opinie
PS: interesuje mnie tylko, czy istnieje szansa na to, czy od razu mogę to sobie wykreślić. A jakie byłoby dobre bank lub coś takiego do finansowania budowy.
Pozdrowienia i dziękuję za wskazówki i opinie