Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Jaką kartę kredytową warto mieć? Które konto osobiste najlepiej mi odpowiada? Czy PayPal jest naprawdę bezpieczny?

Re: konto firmowe pomimo negatywnej historii kredytowej?

Napisany przez Weisheitszahn
Cześć,

nadal mam długi z poprzednich lat, które obecnie spłacam. Półtora roku temu rozpocząłem własną działalność gospodarczą. Faktury wystawiałem na swoje konto osobiste i dotychczas nie było z tym żadnych problemów. Niedawno jednak wystawiłem dużą fakturę i otrzymałem wysoką kwotę przelewu. Tydzień po otrzymaniu pieniędzy z banku dostałem upomnienie, że nie wolno mi używać konta do celów handlowych. Dodatkowo grożono mi zerwaniem umowy, jeśli nadal będą wpływać na konto środki pochodzące z działalności gospodarczej. Mimo to, bank nie chce mi założyć konta firmowego. Postanowiłem więc sprawdzić informacje na stronie https://trotz-schufa.org/. Znalazłem tam kilka banków, które oferują konto pomimo niekorzystnej historii kredytowej. Ale jak to wygląda w przypadku konta firmowego? Czy są inne wymagania?

Pozdrawiam

Napisany przez Dandei
Wierzę, że w banku fidor to działa

Napisany przez credere
Cześć,

banki są zobowiązane do udostępnienia każdemu obywatelowi konta osobistego. W przypadku kont firmowych musisz polegać na dobrej woli banku.

Pozdrowienia

W Fidor Bank chyba to działa

Ok, dzięki. Sprawdzę to tam.

Cześć,

tak, banki są zobowiązane jedynie do udostępnienia każdemu obywatelowi konta osobistego.
W przypadku kont firmowych zależysz od dobrej woli banku.

Pozdrowienia

To byłoby oczywiście kiepskie... nie mogę przecież korzystać z konta osobistego, dalej.

Napisany przez 2Escorpio
Możesz również zapytać w Ethikbanku.

Oficjalnie przeznaczone tylko dla osób znajdujących się w prywatnej egzekucji komorniczej... Ale słyszałem również, że czasami oko zostaje przemilczane, jeśli nie ma żadnych zajęć komorniczych.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata