Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kredyty hipoteczne na budowę domu lub zakup mieszkania (nieruchomość zamieszkana przez właściciela).

Re: Bank DSL

Napisany przez MArina
Cześć ludzie,

Jestem tutaj nowy i mam pytanie. Mój chłopak i ja złożyliśmy wniosek finansowania w banku DSL. Teraz otrzymaliśmy wniosek finansowy, który jak najszybciej musimy zabrać do naszego doradcy razem z dokumentami dotyczącymi domu. Czy to już jest dobry znak? Jak długo może trwać decyzja kredytowa? Nasz doradca mówi, że jeśli nie ma teraz nic negatywnego w rejestrze dłużników, to w zasadzie nie ma przeszkód, ale decyzje podejmuje tylko bank.

Pozdrowienia

Napisany przez 6Bankkaufmann
Otrzymałeś odpowiedni wniosek, a nie umowę.
Po przedstawieniu wszystkich istotnych dokumentów bank przeanalizuje Twoje zapytanie finansowania.
Po analizie otrzymasz pisemnie przesłane dokumenty związane z zatwierdzeniem.
Czy Twój doradca finansowy nie przyszedł do Ciebie osobiście, aby omówić całą sytuację?
Dla mnie brzmi to jak wysłane pocztą.

Napisany przez MArina
Ale był tutaj i omówił wszystko ze swoim kolegą z centrali, a następnie wysłał nam e-mail z wnioskiem i potrzebnymi dokumentami.
Teraz je pozyskaliśmy i złożymy je jutro rano.
W

Napisany przez 6Bankkaufmann
Zgodnie z ustawą o kredytach konsumenckich, dokument, który wygląda jak umowa, jest w rzeczywistości wnioskiem o pożyczkę. Bank następnie porównuje fizyczne dokumenty z danymi wprowadzonymi do systemu przez doradcę kredytowego za pośrednictwem osoby podejmującej decyzje kredytową.

Napisany przez NaTwoim13
Cześć Marino,

do tej pory twój doradca wprowadził wszystkie istotne dane do systemu i wygenerował wnioski kredytowe. W tym celu konieczne było przeprowadzenie scoringu, w ramach którego zapytanie warunkowe zostało wysłane do Schufy, co pozwala utrzymać ocenę Schufy na neutralnym poziomie, a przeprowadzony został tylko sprawdzanie negatywnych wpisów. Otrzymanie decyzji kredytowej nie oznacza żadnej pozytywnej oceny scoringowej, oznacza tylko przejście pierwszej przeszkody.

To, co twój doradca powiedział ci w ten sposób, jest po prostu błędne, jeśli to właśnie tak powiedział. Teraz bank sprawdza wprowadzone dane pod względem wiarygodności na podstawie dokumentów, które przesłaliście z podpisanym wnioskiem kredytowym. Dodatkowo weryfikowane są ewentualne negatywne dane (związane z Postbank, BHW, DB). To nie powinno być największym problemem, jednak przeprowadzana jest wycena nieruchomości na podstawie ekspertyzy, i jeśli wartość ta odpowiada cenie zakupu po wycenie ze strony Banku DSL, to przeszkody zostaną pokonane i ostatecznie zostanie wydana pozytywna opinia kredytowa.

Irrytuje mnie, gdy konsumenci są tak źle poinformowani, a nawet wprowadzani w błąd!

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata