Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kredyty hipoteczne na budowę domu lub zakup mieszkania (nieruchomość zamieszkana przez właściciela).

Re: Finansowanie kontynuacyjne z kredytem z opcją Forward na 60 miesięcy.

Napisany przez sr0x
Dobry wieczór,

niedawno odkryłem możliwość kredytu forward. Nasz Dom jednorodzinny może zostać refinansowany za 5 lat. Wtedy pozostały dług wyniesie około 170 000 euro.

Pośrednicy, takie jak Interhyp i Dr. Klein, zaproponowali mi kredyt forward przez DSL Bank. Przy pełnej spłacie w ciągu 15 lat przy 15-letnim okresie obowiązywania oprocentowania, możemy uzyskać go za około 2,3% oprocentowania.

Wydaje mi się to na pierwszy rzut oka interesujące.

Moje pytanie: Czy istnieje jakiś haczyk w tej sprawie, czy są jakieś powody, dla których nie powinienem tego robić? Wcześniej finansowanie mojego domu było zorganizowane przez lokalny bank, ale teraz zaczynam wątpić, czy kontaktując się z miejscowym przedstawicielem ma to sens...

Po prostu chciałem sprawdzić, jakie opinie i rady dostanę tutaj, oraz czy może przeoczyłem jakiś istotny aspekt. Wiem, że nikt nie może przewidzieć zmian w oprocentowaniu w 100%.

Z góry dziękuję.
Pozdrawiam

Napisany przez NaTwoim13
Jaka wartość stoi na przeciwko 170 000 euro i z jakiego regionu pochodzą?

Napisany przez 6Bankkaufmann
Nie ma tu żadnego haczyka, @sr0x. Jeśli zdecydujesz się teraz sfinalizować finansowanie, będzie to umowa prawnie wiążąca. Oznacza to, że za 5 lat zostanie zrefinansowana niezależnie od obowiązujących stóp procentowych. Dlatego nie możesz po prostu zrezygnować z tej umowy po 5 latach.

Napisany przez sr0x
Najpierw dziękuję za odpowiedź.
Zainwestowałem około 80 000 na zakup i 240 000 na remont generalny. Budynek jest teraz praktycznie w stanie nowym. Większość prac wykonałem samodzielnie.
Lokalizacja w pobliżu kodu pocztowego 672xx.

Pozdrowienia

Napisany przez 6Bankkaufmann
240.000 EUR na kompleksowy remont, z czego większość wykonana w ramach własnej pracy? Czy te liczby są rzeczywiście prawdziwe?
Przy takiej skali nie obejdzie się bez pomocy architekta lub kompleksowych kosztorysów.

Napisany przez sr0x
Cześć. Liczby się zgadzają. Żaden architekt.

Dla inżyniera nie ma rzeczy niemożliwych, czy jak to się mówi? :-)

Oczywiście, zapytałam o kilka wstępnych kosztorysów i wcześniej przygotowałam odpowiednie rysunki itp. w programie CAD. Kalkulacja materiałów, statyka, harmonogram czasu itp.

Poza kilkoma cegłami na miejscu nie zostało nic. Włóżono płytę fundamentową, nałożono wieniec, nowy dach, wszystkie instalacje, tynki, ogrzewanie, wykończenia itp. są nowe.

Wszystkie materiały są wysokiej jakości i nie ma tam niczego z zaklasyfikowanego jako produkt budowlany. Stąd te liczby.

Pozdrowienia

Napisany przez NaTwoim13
O co chodziło jeszcze raz??? Przestańcie pytać o zbędne rzeczy! Pytanie brzmiało, czy opłaca się kredyt forward, zmiana z banku oszczędnościowego, czy jest jakaś wada i czy warunki są ok, że mogę na to profesjonalnie odpowiedzieć tylko wtedy, gdy znam wartość nieruchomości lub mogę ją ustalić!

Jest zupełnie obojętne, jak to zostało zrobione, przez architekta itp., pytanie brzmi, jaka jest teraz wartość domu w porównaniu do środków finansowych w wysokości 170 000 euro potrzebnych do finansowania. Jeśli klient tego nie wie, można oszacować wartość, jeśli ma się kilka informacji, wtedy można także określić warunki.

Napisany przez sr0x
Próbuję wrócić do mojej właściwej kwestii.

Jestem po prostu trochę sceptyczny wobec takich spółek zależnych od spółek zależnych od x. Ale tutaj wydaje się, że otrzymuje się najlepsze warunki.

Chciałem pozyskać opinie, czy w zasadzie coś przemawia przeciwko takim pożyczkom w takich bankach.

Pozdrowienia

Napisany przez Alex [CryptoMod]

Pośrednicy tacy jak Interhyp i Dr. Klein zaproponowali mi kredyt refinansowy przez DSL Bank. Przy całkowitej spłacie w ciągu 15 lat i okresie wiązania na 15 lat, otrzymałbym go na około 2,3% oprocentowania.

Czy to już było konkretne oferty, czy tylko ogólna wypowiedź zgodnie z kilkoma informacjami znalezionymi w internecie?

Napisany przez NaTwoim13

Jestem po prostu trochę sceptyczny wobec takich spółek córek spółki x. Ale tutaj otrzymuje się pozornie najlepsze warunki
Pozdrowienia

@srüx

Czy ta oferta jest korzystna, tego nikt nie jest w stanie ocenić, jeśli nie znamy wartości majątku pod zastawem.

Co masz na myśli??? Kto ma być córką kogo i czym jest konstelacja x???

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata