Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kto ma dobre doświadczenia z dostawcami kredytów? Kto działa rzetelnie i jest godny polecenia? Na rynku krąży wielu lichwiarzy.

Re: pożyczka prywatna na rozwój/zakładanie firmy... Porady? Pomysły?

Napisany przez SaschaSchreiner
Witajcie na forum,

szukam (prywatnie) pożyczki w wysokości 27 000 euro na dwa lata.... i następnie inwestora na kwotę 3 milionów euro (również rozłożonego na 24 miesiące).

Dzisiaj umieściłem ogłoszenie na Kredit-Markt.eu... czy istnieją inne portale tego typu?

W skrócie, oto informacje dotyczące mojego planu:

Dziękuję za zainteresowanie:

Nazywam się Sascha Schreiner, mam 43 lata, od 20 lat działam w sprzedaży IT i w ciągu ostatnich 12 lat dorastałem, współzałożyłem dwie firmy start-up (m.in. firmę Twelve SaaS GmbH).
Kilka miesięcy temu zająłem się nowym tematem: branżą, w której zamierzam działać w przyszłości.

Elektromobilność na szeroką skalę i systemy magazynowania energii w domach

Mój partner jest specjalistą od różnych rodzajów stosowanej elektromobilności z regionu Monachium, z zamiarem i wolą bycia jednym z głównych graczy w tej nowej branży w przyszłości. W tej chwili szukam inwestorów na kwotę od 27 000 euro (prywatnie) do 3 milionów euro (również do momentu uruchomienia produkcji firmy), na najbliższe 24 miesiące.

Branża elektromobilności jest tuż przed punktem zwrotnym i zmieni nasze życie bardziej zrównoważenie niż iPhone!

Za dwa lata, będziemy dyskutować o rozpoczęciu subwencji i o dużej liczbie zainteresowanych - rynku, na którym dominują sprzedawcy! (obecnie 21 milionów dostawczych do 3,5 tony na rynku (UE), pod wpływem czystej ekonomii i przygotowań niektórych państw do wprowadzenia zakazu sprzedaży pojazdów spalinowych do 2025 roku... Norwegia/Holandia/itd.)

Chodzi o pasję, dostępną elektromobilność, mnóstwo przyjemności z jazdy, czystą ekonomię i synergiczną ekologię.

Rozwijamy się w trzech obszarach:
- Wysokowydajne elektryczne samochody sportowe (z własną konstrukcją) & modyfikacje klasycznych pojazdów (nadanie im napędu elektrycznego)
- Dokończenie prototypu koncepcji małego dostawczego / napędu spalinowo-elektrycznego do produkcji seryjnej (prototypy od IV kwartału 2016, produkcja małoseryjna (do 1000 sztuk na model) od I kwartału 2018)
- Systemy magazynowania energii w domach

Chodzi o samochody sportowe i małe dostawcze, tzw. LEMy (lekko elektryczne pojazdy), terenówki, kampery, furgonetki i obecnie także łodzie motorowe (Riva).

Jak wszystko to doskonale współgra z koncepcją magazynowania energii w domach w długoterminowym planie oraz jakie korzyści długoterminowe przynoszą środowisku połączone know-how i wsparcie, chętnie wyjaśnię również osobiście.

Chętnie nakreślę nasz plan i wyjaśnię, dlaczego pytanie o zwrot inwestycji praktycznie odpowiada się samo.

Niestety, odmówiono mi prywatnej pożyczki, dlatego proszę o wsparcie tutaj.

Dzięki pożyczce w wysokości 27 000 euro (oferuję maksymalnie 8,5% na maksymalnie dwa lata - zgodnie z planem), mogę spłacić stare zobowiązanie w wysokości około 15 000 euro (z banku Sparkasse) i mieć wystarczająco dużo swobody, aby kontynuować poszukiwania startowego inwestora przez kolejne trzy miesiące.

(Plan B - Zabezpieczenie: Jako menedżer ds. rozwoju biznesu, dyrektor sprzedaży, doradca ds. marketingu/specjalista, jestem zawsze w stanie uzyskać roczny dochód w wysokości od 70 000 do 100 000 euro i mógłbym spłacać pożyczkę miesięcznie kwotą 700 euro. Ponadto mam jeszcze dwie inne pomysły biznesowe w dziedzinie usług, które realizowałbym dodatkowo w czasie wolnym od pracy)

Czekam na opinię...

Dziękuję za uwagę i życzę owocnej pracy
Sascha Schreiner

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata