Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Obsługa klienta / bankowość internetowa / bankomaty.

Re: Dobre konto oszczędnościowe?

Napisany przez 30Dollar
Cześć, chciałem założyć konto oszczędnościowe, ale jeszcze nie zastanawiałem się nad tym. Czy ktoś może polecić mi jakąś dobrą bankowość do tego celu?

Napisany przez finanzierungfin
Cześć 30Dollar,

jestem tutaj nowy, ale niedawno założyłem konto oszczędnościowe.

Wtedy Renault Bank była najlepsza. Aż 1,3% dla nowych klientów. Ale teraz obniżyli stopy procentowe poniżej 1%.

W tej chwili Fimbank nie jest zła. Zawsze zależy jednak od tego, ile masz kapitału do dyspozycji, jak długo chcesz go tam trzymać i czy jesteś stałym klientem czy nowym. Jeśli jasno określisz te trzy kryteria, to już wiele osiągniesz. Na przykład FimBank oferuje 1,40% oprocentowania przy 3 miesiącach i 10 tys. € kapitału.

Pozdrowienia

Finanzierungfin

PS: A jeśli kiedyś będziesz potrzebował informacji o kredytach, właśnie tworzę własną stronę, na której udzielam wskazówek i tricków. Wszystko jest jeszcze w fazie planowania, ale krok po kroku.

Napisany przez Agio
Cześć 30Dollar,

Więc konto oszczędnościowe jest naprawdę dobrym pomysłem. Dzięki temu nie zdołasz tak łatwo wydać pieniędzy, gdy będą znajdować się na bieżącym koncie. Ponadto jest to bardziej dorosła wersja książeczki oszczędnościowej.

Jeśli chcesz dowiedzieć się, jakie warunki oferują różne banki, to możesz zajrzeć tutaj, tam masz dobrą listę wszystkich możliwych ofert. Oczywiście każdy bank ma takie konto, ale z różnymi warunkami. Ale nie tylko oprocentowanie się liczy, powinieneś też zwrócić uwagę na inne rzeczy! Każdy bank oferuje ekskluzywne i mniej ekskluzywne dodatkowe usługi.

Napisany przez orderianer
Na stronie https://www.tagesgeldkonto.com moim zdaniem istnieje dobre porównanie, ponieważ oferuje więcej dostawców niż zwykłe kalkulatory kont oszczędnościowych. Polecam bank, który według testów Stiftung Warentest oferuje trwale dobre stawki procentowe. Są nimi np. MoneYou oraz Renault Bank.
Jeśli zależy Ci tylko na oprocentowaniu, to oczywiście bank Volkswagen natychmiast rzuca się w oczy z oprocentowaniem na poziomie 1,25%, ale jest ono gwarantowane tylko przez 4 miesiące, a potem spada do 0,30%.
W przeciwieństwie do tego obie wspomniane banki oferują również obecnym klientom porządne oprocentowanie.
Jeśli nie jesteś zwolennikiem ciągłych przeprowadzek kont oszczędnościowych, po prostu bierz pod uwagę oprocentowanie dla obecnych klientów jako ważne kryterium decyzyjne!

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata