Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Pytania dotyczące innych form finansowania, leasingu, oszczędzania na budowę domu, narzędzi finansowych itp.

Re: Finansowanie WHEN wyposażenie gabinetu dentystycznego)

Napisany przez ProfFF
Cześć, mój brat niedługo kończy studia stomatologiczne, ale nie jest na bieżąco jeśli chodzi o komputery i podobne tematy techniczne, ponadto nie jest już najmłodszy. W każdym razie zapytał mnie, czy mógłbym się zorientować, czy istnieje oprogramowanie dla dentystów i czy istnieją dostępne online informacje na temat finansowania własnej praktyki, która będzie kosztować niemałą fortunę. Mimo że minie jeszcze 1-2 lata zanim to zrobi, nigdy nie jest za wcześnie, aby się dowiedzieć.

Napisany przez BenniG
Czy ty czy twój brat w ogóle nie chodzicie do dentysty? Możesz go po prostu zapytać, jak prowadzi swoje rozliczenia. Mój poprzedni dentysta przekazywał swoje dokumenty dotyczące leczenia zewnętrznej firmie. Czy twój brat naprawdę chce otworzyć praktykę od zera, czy może rozważa przejęcie? Istnieje wiele dentystów, którzy zbliżają się do emerytury, posiadają solidne wyposażenie praktyki, a przede wszystkim duży zbiór pacjentów. Myślę, że to zapewnia mu znacznie większe bezpieczeństwo.

Napisany przez 30Dollar
Cześć ProfFF,
mój szwagier nie chce zbytnio zrezygnować ze swojej praktyki, ale wciąż szuka partnera. Twój brat powinien przede wszystkim zastanowić się, w jaki sposób chciałby wykonywać swój zawód. Często sensowniejsze jest założenie wspólnej praktyki lub dołączenie do istniejącej już praktyki. Chociaż praktyka jednoosobowa może być najczęstszą formą startu własnej działalności, na początek może być lepiej podzielić pewne koszty. Co do twojego konkretnego pytania, mogę ci dać tylko jedną radę - zalecam dokładne zorientowanie się z góry. Istnieje wiele różnych dostawców oprogramowania stomatologicznego. Możesz zapytać w swoim kręgu znajomych lub sprawdzić w sieci: https://www.industry-press.com/zahnar...are-vergleich/

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata