Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kto ma dobre doświadczenia z dostawcami kredytów? Kto działa rzetelnie i jest godny polecenia? Na rynku krąży wielu lichwiarzy.

Re: Pomoc w uzyskaniu kredytu !!

Napisany przez mike09
Cześć wszystkim,

Mam kilka pytań odnoszących się do kredytu

Posiadane zasoby:

- Nieruchomość o wartości około 450 000 zł (księga wieczysta jest czysta) bez zadłużenia / Czy mogę ją obciążyć kredytem?

- Dochód z pracy około 1500 zł netto

- Dochód z czynszu netto kalt wynoszący około 2800 zł

- Ocena w Biurze Informacji Kredytowej około 95%

Chciałbym wziąć prywatny kredyt i przekazać te pieniądze jako pożyczkę dla firmy mego ojca

Czy ktoś może mi powiedzieć, ile mniej-więcej mogę otrzymać lub jak powinienem postępować?

Pozdrowienia

Napisany przez 6Bankkaufmann
Czy to jest własna nieruchomość?Czy jest tam udział komercyjny?Czy to Dom wielorodzinny z wynajmowanymi mieszkaniami?Generalnie możliwe jest pozyskanie kapitału na dowolny cel (również spółce z udziałem ojca) przy domu jednorodzinnym lub wielorodzinnym.Pytanie brzmi tutaj szczegółowo, jak rozkłada się dochód z najmu?Jednakże płatności od spółki nie są uważane za dochód w Twoim budżecie bankowym.Oznacza to, że musiałbyś móc spłacać kredyt wyłącznie ze swoich dochodów i przychodów z najmu.Ile minimalnie jest potrzebne?

Napisany przez mike09
Właściwość składa się z 2 lokali handlowych, 4 mieszkań oraz osobnego dużego apartamentu 170m² z tarasem na dachu, 6 garaży i 2 magazynów

6 garaży i magazyny nie są wynajmowane (nie zostały uwzględnione w zysku netto)

Więc minimum 100 000

Czy byłoby to realistyczne lub możliwe

Napisany przez 6Bankkaufmann
To zależy od udziału działalności gospodarczej. Tak więc netto czynsz wynajmu i dzierżawy wynosi 100 000 EUR, co wydaje się realistyczne.
Czy mieszkasz też w tym domu? Gdzie znajduje się ten Dom?

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata