Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Pytania dotyczące innych form finansowania, leasingu, oszczędzania na budowę domu, narzędzi finansowych itp.

Re: pożyczka krótkoterminowa lub pożyczka pieniężna.

Napisany przez dhdw
Czy ktoś wie, czy istnieje rodzaj krótkoterminowego kredytu, który trwa przez 3 miesiące i który mogę spłacić na koniec jedną ratą? A może inny rodzaj pożyczki? Pilnie potrzebuję 2000€, które faktycznie chciałem wypłacić ze swojej książeczki oszczędnościowej. Jednakże ze względu na brak książeczki oszczędnościowej i okres wypowiedzenia wynoszący 3 miesiące, teraz to się opóźnia... W chwili obecnej nie otrzymuję w banku kredytu tradycyjnego, ponieważ dopiero tego lata rozpocznę naukę i nie mam jeszcze dochodu. Moja historia kredytowa powinna wyglądać całkiem dobrze. Jakieś pomysły?

Napisany przez 6Bankkaufmann
Czy masz książeczkę oszczędnościową z odpowiednią ilością pieniędzy na niej i zgubiłeś książeczkę?
A odpowiedni bank nie oferuje Ci rozwiązania?
Twoja historia kredytowa jest nieistotna, jeśli nie masz dochodów.
Mimo to rozważ zmianę banku, jeśli aktualny nie oferuje Ci żadnej pomocy.

Napisany przez Daukind

Czy ktoś zna rodzaj krótkoterminowego kredytu, który trwa 3 miesiące i w którym mogę zwrócić pieniądze tylko jedną ratą na koniec lub jakiekolwiek pożyczki pieniężne? Aktualnie pilnie potrzebuję 2000€, które chciałem wypłacić ze swojej książeczki oszczędnościowej, co teraz się opóźnia z powodu braku książeczki oszczędnościowej i trzymiesięcznego okresu wypowiedzenia... W tej chwili nie mogę uzyskać zwykłego kredytu w banku, ponieważ dopiero w tym lecie rozpocznę praktykę zawodową i nie mam jeszcze stałego dochodu. Moja historia kredytowa w SCHUFA powinna być w porządku.

Ma ktoś jakiś pomysł?

Dla kwot do 2 000 euro nie ma trzymiesięcznego okresu wypowiedzenia. Wypłaty z książeczki oszczędnościowej są również możliwe bez fizycznej książeczki. Dlatego też nie mogę zrozumieć problemu.

Napisany przez dhdw

Dla kwot do 2.000 euro nie ma 3-miesięcznego okresu wypowiedzenia. Wypłaty ze świadectwa oszczędnościowego są również możliwe bez fizycznego świadectwa oszczędnościowego. Dlatego nie mogę zrozumieć tego problemu.

Najpierw dziękuję za odpowiedzi.

Pracownik Volksbank Hannover (u których mam świadectwo oszczędnościowe) jasno mi powiedział, że bez fizycznego świadectwa oszczędnościowego wypłata nie jest możliwa. Należy zgłosić zgubienie świadectwa oszczędnościowego, co oznacza, że przez 90 dni nie mam dostępu do moich pieniędzy.

Masz świadectwo oszczędnościowe z odpowiednią kwotą na koncie i jest ono zagubione?

Tak, do wypłaty z tego świadectwa oszczędnościowego potrzebne jest odpowiadające mu fizyczne świadectwo oszczędnościowe.

A czy odpowiedni bank nie proponuje na to rozwiązania?

Powiedziano mi jedynie, że bez dochodu nie mam szans, chociaż moim zdaniem posiadanie świadectwa oszczędnościowego może stanowić pewnego rodzaju gwarancję.

Napisany przez Markus_01
Cześć! To, co opisujesz dotyczące braku stałego dochodu przez 3 miesiące, brzmi dla mnie tak, jakby ewentualnie kredyt pod zastaw mógł być dla Ciebie dobrym wyborem. Zazwyczaj takie kredyty trwają 3 miesiące (chociaż oczywiście możesz z nich wyjść wcześniej lub trochę później) i są dostępne dla każdego. Jeśli więc masz jakiś wartościowy przedmiot, na który możesz zrezygnować na kilka miesięcy, może to być dobra opcja. Niestety, nie zawsze można być pewnym, czy otrzyma się uczciwą ofertę od lombardu, dlatego zdecydowanie polecam najpierw opisać swój przedmiot krótko online na BonaVal. W ten sposób otrzymasz kilka ofert od różnych lombardów, które czasem bardzo się różnią! Osobiście miałem z tym tylko pozytywne doświadczenia! Pozdrowienia, Markus

Napisany przez Andy34
Aby to zdać, trzeba mieć coś, co upoważnia do zastawu. Nie znam wielu osób, które mają coś takiego, ale oczywiście. To zależy oczywiście od wysokości kredytu. Słyszałeś kiedyś o małych pożyczkach? Oscylują one od 100 do 1000€ i bardzo szybko trafiają na konto, chociaż myślę, że trzeba będzie zapłacić odpowiednie odsetki. Ale to jest oczywiste i powinno być jasne, gdy zaczyna się rozważać kredyty. Możesz na przykład sprawdzić odpowiednią stronę informacyjną tutaj lub po prostu kliknąć tutaj na link Google i samemu przejrzeć wszystko

Pozdrowienia

Napisany przez BenniG
Tak, te trzy miesiące minęły dzisiaj.
Jak autor wątku przetrwał okres suszy?

Zastanawiam się ciągle, jak ludzie potrafią ponownie wyciągnąć wątek z krótkotrwałym zapytaniem. Oczywiście, w przyszłości mogą pojawić się ludzie z tym samym problemem co dhdw, ale wtedy mogliby zapytać ponownie w tym wątku.

Napisany przez macboy
Cześć,

w przypadku krótkoterminowych kredytów mogę polecić na przykład firmy Cashper, Vexcash lub Xpresscredit - więcej informacji na tych dwóch stronach:

https://www.kurzkredit.info/
https://mini-kredit.org/

W szczególności ci dostawcy udzielają pożyczki do 500 lub 600 euro nawet z Schufa, podczas gdy Targobank jest trochę bardziej wymagający.

Pozdrowienia
MacBoy

Napisany przez koruma
Za pomocą karty kredytowej Santander można dokonać wypłaty. Spłata nastąpi później w ratach.

Napisany przez Ulrich20
To również jest temat, który mnie interesuje. Potrzebuję obecnie więcej pieniędzy na wyposażenie mojego nowego mieszkania niż się spodziewałem. Moja nowa praca, w której będę dobrze zarabiać, zaczyna się dopiero w listopadzie. Dlatego chcę zwrócić uwagę na jakość i renomowanych producentów przy meblach, piecu kominkowym (marki Oranier) oraz elementach wyposażenia, ponieważ niedługo na pewno będę mógł to sobie pozwolić.

Napisany przez xlarge
A co jeśli nie uda się w okresie próbnym?

W takim razie poczekam jeszcze kilka miesięcy z urządzeniem i najpierw kupię najpotrzebniejsze rzeczy.

Napisany przez Lars04
@Ulrich20 byłbym ostrożny w takiej sytuacji. Jak już xlarge napisał, to może się nie udać w okresie próbnym albo może zdarzyć się coś, co uniemożliwi ci podjęcie pracy. Niestety, nie da się tego przewidzieć z góry.
W zależności od tego, gdzie chcesz kupić te meble, możesz częściowo również uzgodnić z nimi zakup ratalny, który może być nawet tańszy niż kredyt. Ale dopiero, gdy masz już pracę zagwarantowaną. Czy to umowa na czas nieokreślony? Nie chcemy, żebyś zaciągnął kredyt/raty na dłużej niż trwa twój kontrakt.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata