Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kredyty hipoteczne na budowę domu lub zakup mieszkania (nieruchomość zamieszkana przez właściciela).

Re: Czy finansowanie budowy jest nadal możliwe?

Napisany przez Mimi
Cześć wszystkim,

jesteśmy rodziną czteroosobową, mieszkającą we Frankfurcie, i chcieliśmy postawić sobie domek w pięknym regionie Taunus.
Posiadamy już plany, wyceny i wszystko, co niezbędne, oraz wybraliśmy już konkretną działkę.

Niestety przyszły też raporty z Biura Informacji Gospodarczej.
Mój jest czysty. Poza kontem, umową na telefon komórkowy i małym kredytem, nie ma żadnych wpisów ani negatywnych informacji.
Jednak raport mojego męża jest tak zły, że w wielu kwestiach nie ma punktacji. Jest to związane z zaległościami z 2008 roku, które zapomniano ze względu na upadłość konsumencką i brak odpowiedzi do tej pory.

Teraz uregulowaliśmy te długi, ale wartość punktacji pojawi się dopiero za rok i będzie potrzebowała czasu, aby się odnowić.

Mamy dość duże wspólne dochody i chcieliśmy zobowiązać się do miesięcznej raty kredytu hipotecznego do 1400,-.

Czy przypadkiem ktoś nie zna jakiegoś chytrej sztuczki, dzięki której mielibyśmy szansę na sfinansowanie?

Dziękuję:-)

Pozdrowienia

Napisany przez finanzierung
Cześć,

czy jesteście pewni co do przyszłego roku?
O ile wiem, po dokonaniu spłaty (dzisiaj opłacone i zgłoszone jako uregulowane w Schufa) wpis pozostanie niezmieniony przez kolejne 3 lata?

Innym pomysłem mogłoby być skontaktowanie się z waszym bankiem, który was zna, i gra w otwarte karty.
Jeśli macie wystarczającą ilość kapitału własnego i ryzyko dla banku jest minimalne ze względu na niski stopień obciążenia zabezpieczeniem, to być może coś by się udało.

Napisany przez Mimi
Przez rok wyniki nie będą ponownie obliczane.

Dopiero po upływie roku ponownie pojawią się tam wartości, które są wszystko inne niż dobre, ale przynajmniej znów będą widoczne.

3 lata przed końcem roku wpis pozostaje ujemny, to prawda.
Mniej zależy mi na Schufie. To jest ustalone i (choć jest to bardzo irytujące) nie można teraz tego zmienić.

Dla mnie ważne są konkretne możliwości samodzielnego finansowania.

Napisany przez finanzierung

Mamy stosunkowo wysoki dochód i chcieliśmy zgodzić się na spłatę kredytu hipotecznego do 1400,-.

W takim razie po prostu powiedziano, że do obliczeń zostanie uwzględniony tylko jeden dochód...... a nie oba.
Nawet wtedy ważne byłoby, czy można poradzić sobie z obciążeniem przy jednym dochodzie, czy też, jak wysoki jest wkład własny i tym samym ryzyko dla banku.

Napisany przez NaTwoim13
Cześć Mimi,

tego nie możemy ocenić.

1) Jakie są twoje dochody?
2) Jakie masz obciążenia kredytowe, ewentualne alimenty czy składki na prywatne ubezpieczenie zdrowotne?
2) Jaka jest wysokość potrzeb finansowych
3) Czy użyjesz kapitału własnego?
4) Czy ktoś może na razie wystąpić jako współkredytobiorca? Kredytobiorca może wtedy ponownie zmienić się przy czystej historii kredytowej twojego męża.

Napisany przez 6Bankkaufmann
@Mimi, dla takich sytuacji nie ma żadnego sposobu obejścia przepisów.
Istnieje możliwość przetestowania finansowania hipotecznego na podstawie obu dochodów (nawet pomimo zajęcia komorniczego) i spłacenia starych zobowiązań.
Istnieje również możliwość budowy finansowania hipotecznego wyłącznie na podstawie dochodu osoby posiadającej dobrą historię kredytową.
Jak dzieli się dochody w tej sytuacji?
Czy są jakieś zaległości finansowe?

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata