Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Jakie ubezpieczenie samochodowe wybrać? Opinie, wskazówki, triki i rekomendacje.

Re: ubezpieczenie nie chce ubezpieczyć na pełen zakres.

Napisany przez JanaS1983
Cześć wszystkim,

mam pytanie i mam nadzieję, że mi pomożecie.

Mój chłopak ma BMW serii 3 (rok produkcji 1997), które jest wciąż w dobrym stanie.
Ma tylko ubezpieczenie OC i teraz chciałby jednak zawrzeć ubezpieczenie AC.
Jego obecne ubezpieczenie (ÖSA) odmawia mu ubezpieczenia AC, twierdząc, że w tym wieku nie dostanie już AC ani nawet ubezpieczenia OC.

Moje pytanie brzmi: czy w związku z tym ma on prawo do rozwiązania umowy w trybie specjalnym, skoro ubezpieczyciel odmawia mu ubezpieczenia w wariancie, w jakim on sobie tego życzy (AC zamiast tylko OC)?
Czy może ubezpieczyciel ma rację i może on w związku z tym rozwiązać umowę dopiero w dzień ustalony (koniec roku)?

Inne ubezpieczenia (już zapytane) chętnie przyjęłyby go z ubezpieczeniem AC bez problemu.

Z góry dzięki za odpowiedzi

Napisany przez katalog49
Słaba sytuacja. Ubezpieczyciel może odmówić rozszerzenia ochrony, ponieważ są to prawne umowy niezależne (odpowiedzialność cywilna i kasko). Musiałby więc znaleźć innego ubezpieczyciela dla samej pełnej ochrony kaskadowej. Będzie to bardzo trudne, prawdopodobnie nawet niemożliwe.

Zalecam zapytanie obecnego ubezpieczyciela, czy zwolni on umowę OC, ponieważ inny ubezpieczyciel mógłby wystawić polisę na pełne kasko. To może się udać, ale nie musi.

Napisany przez JanaS1983
Dziękuję za odpowiedź ☺
Postępujemy zgodnie z radą i zapytamy o to w firmie ubezpieczeniowej w przyszłym tygodniu. Może uda nam się mieć szczęście i zadziała ☺

Dam znać w przyszłym tygodniu, co powiedzieli.

Napisany przez katalog49
Dziwny kalendarz!

Napisany przez Bitte
Jak to się skończyło ??
Dlaczego chcesz ubezpieczyć samochód, który jeszcze nie jest klasykiem, na pełne ryzyko?
Czy istnieje dla BMW serii 3 ocena wartości??

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata