Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kredyty hipoteczne na budowę domu lub zakup mieszkania (nieruchomość zamieszkana przez właściciela).

Re: Doświadczenia z bankiem DSL

Napisany przez Mustafaccc007
Cześć, jestem nowy tutaj i mam kilka pytań na temat tego tematu. Czy macie Państwo także konto w dsl banku czy w Postbanku (spółce zależnej od dsl)? Czy to ma znaczenie, gdzie ma się swoje konto? Czy ktoś ma doświadczenie z kredytem hipotecznym na kwotę 300 000 € bez wkładu własnego? Pozdrawiam

Napisany przez NaTwoim13
Cześć Mustafaccc007,

czy jesteś tureckim Jamesem Bondem?

Nie musisz mieć konta w tym banku.

Jeśli spełnione są określone warunki, można również uzyskać finansowanie w wysokości 300 000 euro w ramach pełnego finansowania. Jak definiujesz pełne finansowanie? Czy chodzi o finansowanie, które ma objąć wszystko, czyli także koszty dodatkowe, czy tylko cenę zakupu?

Jeśli negatywne wpisy w rejestrze dłużników wciąż istnieją, chociaż wszystko zostało już spłacone, ale niestety pozostają jeszcze przez 3 lata, czy nadal istnieje szansa? Umowa o pracę na czas nieokreślony, 2700 € netto dla męża, 700 € netto dla żony, 190 € zasiłku rodzinny, całkowita kwota 3600 € netto - czy są jakieś możliwości, czy muszę czekać 3 lata??? Kwota kredytu 250 000 € - 300 000 €

Napisany przez Daukind
jeśli w ogóle, to tylko po absurdalnych stopach procentowych, których z kolei nie powinny sobie pozwolić na wynagrodzenie

Czy ktoś mógłby podać mi przykład na koszty, na przykład przy 200 000€ lub 300 000€, jakie byłyby łączne długi z odsetkami przy oprocentowaniu 2% spłaty kapitału? Albo inne przykłady z waszego kredytu w db. banku?

Napisany przez 6Bankkaufmann
Przy wyniku 47% Score - Mustafaccc007 - niestety nie otrzymasz finansowania z banku DSL.
Istnieją jednak inne możliwości, ale o nieco wyższych stopach procentowych.

A po 3 latach nadal są problemy z bankiem Dsl bez wkładu własnego??

Nie, wtedy nie ma żadnych problemów. Wynik powinien jednak być powyżej 90%.

Napisany przez edeltraud
Dziś otrzymaliśmy pierwszą zieloną flagę od banku DSL dotyczącą naszego finansowania budowy. Planujemy postawić Dom jednorodzinny z mieszkalną jednostką. Dostałem dzisiaj wszystkie dokumenty do podpisania. Czy to jeszcze nie jest ostateczna decyzja banku? Co się stanie potem, gdy wyślę umowy od dewelopera i dotyczące nieruchomości?

Napisany przez NaTwoim13
Edeltraud, wtedy wszystkie dokumenty zostaną wysłane do banku i ostatecznie sprawdzone. Następnie otrzymają Państwo decyzję o przyjęciu lub odrzuceniu.

Czy pośrednik nie wyjaśnił Państwu tego?

@Edeltraud, to już szkoda, że odpowiedni pośrednik finansowy nie przychodzi bezpośrednio do Ciebie, aby omówić z Tobą wniosek o pożyczkę.
Tak, to jest Twój wniosek, nic więcej.
Jeśli wszystkie dokumenty są kompleksowe, odpowiednie oddziały sprawdzają je, a Ty otrzymasz pisemne potwierdzenie lub odmowę.

Napisany przez edeltraud
Tak, tak, to już mi powiedziała pośredniczka finansowa. Jestem tylko trochę zdenerwowana. Wysłaliśmy już wszystkie wymagane dokumenty z góry. Teraz musimy po prostu podpisać umowę budowlaną oraz wszystko dotyczące działki i umowę kredytową. Niektórzy piszą, że wszystko zostało już sprawdzone, pośredniczka powiedziała, że mamy zielone światło. Wiem, że to jeszcze nie jest pewne w 100%, dopiero wtedy uwierzę, kiedy będę faktycznie mieć pieniądze. Jestem trochę niepewna.

Napisany przez NaTwoim13
Wypowiedź mają zielone światło uważam za niebezpieczną, bardzo niebezpieczną, osobiście nawet za niemożliwą.

Wstępna ocena systemu była pozytywna, to pierwszy krok, nie więcej, ale też nie mniej!

Napisany przez edeltraud
Dziękuję. Twoja odpowiedź bardzo mi pomogła noelmaxim. Więc nadal jestem ostrożny. Po prostu poczekam. Mam rozmowę z pośrednikiem w poniedziałek i zawsze jestem bardzo sceptyczny. Chodzi o dużo pieniędzy i nie chcę zrujnować siebie ani rodziny, zawsze postępuję w sposób pewny w 200%. Dlatego wolę zapytać tutaj na forum zanim podejmę pochopne decyzje.

Napisany przez NaTwoim13
Edeltraud, wszystko w porządku.

Dopiero gdy zgoda banku znajdzie się w skrzynce pocztowej lub gdy potwierdzenie zostanie potwierdzone osobiście przez renomowanego pośrednika, można puścić korki od szampana.

Powinno być dobrze, przy nowej budowie zwykle w centrali nie dzieje się nic złego, o ile informacje dotyczące zdolności kredytowej zostały wprowadzone poprawnie.

Napisany przez edeltraud
Dziękuję bardzo. Dam o sobie znać, teraz muszę najpierw przetrzeć się przez wszystkie wnioski i formularze. Pozdrawiam

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata