Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Znasz się na inwestycjach? Wymieniaj się wiedzą z innymi użytkownikami forum.

Re: Potrzebuję porady dotyczącej sposobu postępowania z dziedziczonymi obligacjami skarbowymi federalnymi.

Napisany przez SantyClaus
Dzień dobry,

ja (23 lata) i mój młodszy brat niedawno odziedziczyliśmy część majątku krewnego. Większość tego majątku składa się z obligacji skarbowych:

WKN 11350830 obligacje skarbowe na 7 lat wyemitowane w 1998 roku oprocentowane 4,75% rocznie
oto podstawowe informacje na ich temat.

W załączniku znajdują się odpowiednie informacje, które otrzymaliśmy od banku.

Oczywiście zdajemy sobie sprawę, że oprocentowanie 4,75% rocznie przy obecnych stopach procentowych jest bardzo korzystne, ale kurs obligacji także jest odpowiednio wysoki.

Czy macie jakieś ogólne rady/pomysły, jak powinniśmy postępować z tą spadkiem?
Czy mimo oprocentowania ma sens sprzedać obligacje?

Czy te obligacje skarbowe są indeksowane inflacją?

Dziękuję i pozdrawiam

Simon

Re: Potrzebuję porady dotyczącej sposobu postępowania z dziedziczonymi obligacjami skarbowymi federalnymi.

Napisany przez Dandei
Ja, jał ​​bym je sprzedał i spróbował osiągnąć lepszy zwrot z inwestycji w akcje. Ale jeśli nie masz pojęcia o finansach, to może być trudne.

Jeśli spojrzysz na tę kwotę, być może warto zainwestować ją w nieruchomość do wynajęcia.

Napisany przez Geldbaum
Cześć SantyClaus/ Simon,

co zrobisz z twoim spadkiem, powinieneś rozważyć w zależności od twojego osobistego planu finansowego. Jeśli nie masz jeszcze planu finansowego ani strategii, wykonaj jeden... Wtedy wszystko stanie się dla ciebie jasne.

I nie martw się jeszcze o produkty. To przyjdzie na sam koniec, jeśli w ogóle będzie trzeba coś zmienić...

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata