Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kto ma dobre doświadczenia z dostawcami kredytów? Kto działa rzetelnie i jest godny polecenia? Na rynku krąży wielu lichwiarzy.

Re: kredyt w firmie TargoBank odrzucony pomimo obecności poręczyciela - Co teraz?

Napisany przez Shad
Cześć drodzy członkowie forum,

Jak można przeczytać w tytule, moje zapytanie o kredyt w Targobank zostało odrzucone. Całość została złożona przez rodzinę jako drugiego współkredytobiorcę - problem polega na tym, że moje zapytanie o kredyt zostało odrzucone z powodu wpisu w Schufa, chociaż właśnie dlatego zaangażowano drugiego współkredytobiorcę bez wpisu w Schufa.

Moje pytanie teraz brzmi: skąd mogę uzyskać kredyt będąc z wpisem w Schufa, z drugim współkredytobiorcą bez wpisu w Schufa?

Chodzi o kredyt samochodowy.

Co do wpisu w Schufa: jest to kwota wymagana sądownie (która została już dawno spłacona!)

Mam nadzieję, że możecie mi pomóc!

Pozdrowienia, Shad.

Re: kredyt w firmie TargoBank odrzucony pomimo obecności poręczyciela - Co teraz?

Napisany przez Dandei
Spróbuj w inym banku. Jeśli Targobank odmówi, nie możesz nic zrobić.

Napisany przez Shad
Dziękuję za odpowiedź, źle sformułowałem moje pytanie, mój błąd.

Chodziło mi o to, dokąd mogę się udać, aby nie zniszczyć historii kredytowej mojego członka rodziny (wiele zapytań) i aby nie zostać odrzuconym z powodu moich działań?

Który bank ma dobrą akceptację pod tym względem? Moje spojrzenie byłoby zwrócone w kierunku IngDiba.. lub ADAC Autokredit

Dziękuję i pozdrawiam serdecznie, Shad

Napisany przez Daukind
Nigdzie.

Jedyna możliwość: twoje rodzinne zaciąga kredyt samodzielnie.

Napisany przez lelo44
Informacja o wpisie w Schufie zostanie automatycznie usunięta po 3 latach od spłacenia. Możesz poczekać i spróbować jeszcze raz po tym okresie, lub postępować zgodnie z sugestiami poprzednich mówców. Jeśli zdolność kredytowa członka rodziny nie jest wystarczająca, możesz rozważyć udzielenie mu czynszu za korzystanie z samochodu w ramach bezpłatnego użytkowania, co bank mógłby potraktować jako dodatkowe dochody. Nie mam doświadczenia w tym zakresie, więc nie mogę powiedzieć, czy bank zgodzi się na taki układ. W każdym razie samochód musiałby być zakupiony przez członka rodziny, czyli stałby się jego własnością. Można zawrzeć umowę określającą, że po całkowitym spłaceniu kredytu samochód przechodzi na ciebie. Niemniej jednak, wszystko to bez gwarancji.

Napisany przez MThiemann
Cześć Shad,

faktycznie powinno być łatwiej otrzymać kredyt, jeśli twoje rodzinne juzgło złoży wniosek o kredyt samodzielnie (a następnie ewentualnie zawrze z tobą umowę prywatną). To także pozwoli na większy wybór potencjalnych banków, co zazwyczaj wiąże się z znacznie lepszymi warunkami kredytowymi.

Możesz skorzystać z bezpłatnego porównywarki kredytów ratalnych online na mojej stronie internetowej, aby uzyskać ogólny obraz sytuacji.

Jeśli chciałbyś wystąpić jako kredytobiorca, możesz spróbować jeszcze szczęścia w Banku von Essen. Jest on również wymieniony w powyższym porównaniu kredytów pod nazwą produktu extrakredit.

Jeśli żadne z powyższych nie przyniesie skutku i twój istniejący wpis w Schufa nadal prowadzi do odrzucenia, możesz spróbować złożyć bezpłatne zapytanie poprzez pośrednika kredytowego Bonkredit. Ten dostawca specjalizuje się w pośrednictwie w kredytach bez sprawdzania w Schufa.

W innym przypadku pozostaje tylko poczekać, aż twój wpis w Schufa zostanie oczyszczony. Negatywny wpis w twojej Schufie powinien zostać usunięty po trzech latach od zakończenia roku zgłoszenia zakończenia.

Pozdrowienia,

M. Thiemann
BaufiService24

Napisany przez finanzierung
Tak więc jeśli nawet TargoBank odmawia, to już coś znaczy.... Oni i tak odzyskują pieniądze poprzez ubezpieczenie kredytu i inne rzeczy + mega wysokie odsetki.

Napisany przez 6Bankkaufmann
Czy jesteś zatrudniony?
Jakie są twoje zarobki?
Jakie są twoje potrzeby kredytowe?
Nawet przy negatywnej historii w Biurze Informacji Kredytowej nadal istnieje szansa na uzyskanie kredytu ratalnego.

Napisany przez LauraMaria
Drogi Shad,
jeśli żadny bank nie udziela ci kredytu, możesz spróbować w razie potrzeby zastawu kredytowego. Oprocentowanie tutaj może być nieco wyższe niż w banku, ale za to całkowicie bez sprawdzania w Biurze Informacji Kredytowej. Osobiście już kilka razy na to polegałem i jeszcze nigdy nie miałem złych doświadczeń.
Ponieważ temat naprawdę mnie interesuje, niedawno natknąłem się również na nową stronę, gdzie można porównać kredyty zastawowe. Nazywa się BonaVal.
Może być pomocne, o ile mi wiadomo, nie kosztuje nic.
Mam nadzieję, że znajdziesz w ten sposób kredyt,
Laura

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata