- ndz maja 01, 2016 4:45 pm
Cześć
Specjalnie się tu zarejestrowałem, bo nie chcę całkiem zatracić się w bankowości
Od samego początku powiem, że nie mam zupełnie pojęcia o finansach itp.!
Chodzi o to, że chciałbym kupić Dom, ale nie wiem, czy w ogóle jestem kredytowalny...
Jeśli chodzi o mnie, mam 28 lat, finansowałbym to sam, obecnie odbywam praktyki i zarabiam około 1300€ netto; Szansa na zatrudnienie na stałe około 95%!
Chciałbym zamieszkać z moją mamą, co oznaczałoby, że zapłaciłaby mi czynsz (~300€)...
Na razie nie mam konkretnej nieruchomości na oku. Chciałem najpierw wiedzieć, czy dostalibyśmy kredyt. Nie poszukujemy niczego specjalnego, cena do maksymalnie 100.000€ - 150.000€.
Nie mam kredytów, żadnych długów, nie figuruje w rejestrze dłużników.
Negatywnym aspektem jest to, że jestem sam i nadal uczę się w praktyce :/
Co myślicie? Czy powinienem w ogóle iść do banku??
Dziękuję z góry za Wasze opinie
Specjalnie się tu zarejestrowałem, bo nie chcę całkiem zatracić się w bankowości
Od samego początku powiem, że nie mam zupełnie pojęcia o finansach itp.!
Chodzi o to, że chciałbym kupić Dom, ale nie wiem, czy w ogóle jestem kredytowalny...
Jeśli chodzi o mnie, mam 28 lat, finansowałbym to sam, obecnie odbywam praktyki i zarabiam około 1300€ netto; Szansa na zatrudnienie na stałe około 95%!
Chciałbym zamieszkać z moją mamą, co oznaczałoby, że zapłaciłaby mi czynsz (~300€)...
Na razie nie mam konkretnej nieruchomości na oku. Chciałem najpierw wiedzieć, czy dostalibyśmy kredyt. Nie poszukujemy niczego specjalnego, cena do maksymalnie 100.000€ - 150.000€.
Nie mam kredytów, żadnych długów, nie figuruje w rejestrze dłużników.
Negatywnym aspektem jest to, że jestem sam i nadal uczę się w praktyce :/
Co myślicie? Czy powinienem w ogóle iść do banku??
Dziękuję z góry za Wasze opinie