Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kredyty hipoteczne na budowę domu lub zakup mieszkania (nieruchomość zamieszkana przez właściciela).

Re: Finansowanie budowy Dr. Klein

Napisany przez Haushgn
Cześć,

Jestem nowy tutaj na forum i pochodzę z Meklemburgii-Pomorza Przedniego. W czwartek podpiszemy nasz wniosek kredytowy w Dr. Klein. Pośredniczka finansowa poinformowała mnie, że wszystko jest w porządku. Specjalnie zapytałem, czy nie będą przeprowadzać wstępnej kontroli w Bazie Danych Kredytobiorców i podobne. Powiedziała, że wszystko będzie dobrze, jeśli nie ukrywamy żadnych tajemnic.

Nie wykonają mimo to wstępnej kontroli???

Pozdrowienia

Napisany przez 6Bankkaufmann
Dr. Klein nie jest bankiem, lecz jedynie pośrednikiem. Tylko bank, do którego Dr. Klein złoży wniosek, decyduje o kredycie.

Napisany przez Haushgn
Więc nie ma żadnej wstępnej oceny.

Napisany przez 6Bankkaufmann
Odbywa się swoisty rodzaj wstępnego sprawdzania, ale nigdy nie jest to zobowiązujące.

Napisany przez Haushgn
ok, dziękuję bardzo.

Napisany przez 3eugh
I czy nie jest tak, że obowiązkowa kontrola w SCHUFA może potencjalnie pogorszyć wynik?

Inaczej mówiąc:
Aby uniknąć pogorszenia oceny, czy można złożyć jedynie niezobowiązujące zapytanie? Czy takie zapytanie również trafia do Schufa, czy stosowane są inne metody? Czy istnieją także zobowiązujące zapytania lub informacje, które nie mają negatywnego wpływu na wynik/bonitację?

Co moim zdaniem również należy unikać: Jednoczesnego zapytania przez kilka banków do Schufa, ponieważ wpływa to negatywnie na wynik/bonitację. Czy się mylę?

Pozdrowienia,
eugh

Napisany przez Haushgn
Zapytanie o warunki kredytowe nie wpływa na wynik. Zapytania kredytowe tak.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata