Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Jaką kartę kredytową warto mieć? Które konto osobiste najlepiej mi odpowiada? Czy PayPal jest naprawdę bezpieczny?

Re: Schufa

Napisany przez schlappi
Otrzymałem informację (tel.) od Schufy, że wgląd w dane zgodnie z §34 BDSG jest możliwy tylko raz w roku. Chodzi o bieżące wartości prawdopodobieństwa branżowych scoreów. Czy to prawda?

Napisany przez 6Bankkaufmann
Zgodnie z §34 BDSG możesz raz w roku bezpłatnie złożyć wniosek o informacje.

Napisany przez schlappi
Pytanie brzmiało, czy ta informacja jest dostępna dla mnie 2 razy w roku, nawet za opłatą. Wyniki branżowe są rzekomo aktualizowane codziennie?

Zadzwoń pod numer 0611 92780 do Schufa i zamów raport kredytowy Schufa za jednorazową opłatę w wysokości 24,95 EUR.
Lub wykup abonament miesięczny i za to codziennie korzystaj za darmo z dostępu do Schufa.

Napisany przez brainy
Czy można teraz zobaczyć wyniki branżowe online?

Dotychczas nie było to możliwe.

Napisany przez 2Escorpio

EUR 24,95 jednorazowo zamów raport zdolności kredytowej Schufa.

Tak dużo?? To jest wyzysk. - Wtedy miałem szczęście z moim dawnym jednorazowym kontem za 12 euro.

Cytat od brainy

Czy można teraz zobaczyć branżowe oceny online?

Dotychczas nie było to możliwe.

Widzę tylko podstawową ocenę... Mam jednak jedno z pierwszych kont / dostępów... Możliwe, że nie udostępniają tam wszystkiego.

Napisany przez Daukind
Online nie są dostępne wyniki branżowe.

@Escorpio, tak, ja również wykupiłem dożywotni dostęp do twórczej w Schufa, płacąc jednorazową opłatę na początku. Można zapłacić jednorazowo 24,95 EUR lub również wykupić abonament miesięczny. Ale liche pieniądze to co innego. Nikt nie zmusza nikogo do uzyskania informacji na temat wiarygodności w Schufa. Dla moich klientów chętnie ją opłacam sam.

Napisany przez 2Escorpio

Ale lichwa to coś innego. Nikt nie zmusza nikogo do uzyskania informacji o zdolności kredytowej w Schufie.

no cóż... Myślę, że ludzie płacą to tylko pod przymusem i nie dobrowolnie, bo chcą sprawdzić swoją Schufę. Wynajmujący zazwyczaj też chcą, aby nowi lokatorzy sami uzyskali swoje informacje z Schufy.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata