Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Pytania dotyczące wszystkich innych tematów związanych z finansami.

Re: Bezgotówkowo.

Napisany przez viktor
Pieniądz gotówkowy ma zostać zlikwidowany.
Jeśli ktoś przynosi gotówkę z zagranicy

Napisany przez 2Bolitho
Przypuszczam, że zadajesz sobie następujące pytanie: Co się stanie, jeśli przywożę gotówkę z zagranicy?

To trudne do odpowiedzenia. Pierwsze, co mi przychodzi na myśl to:
- Prawdopodobnie w legalnym handlu po okresie przejściowym nie będzie już przyjmowana gotówka.
- Banki mogą przyjmować tylko gotówkę i wpisywać ją na konto.
- Istnieje możliwość kontroli przez celników na granicach, jak w przypadku innych towarów objętych ograniczeniami importowymi

Czy to pomaga?

Napisany przez tivopu
To nie będzie takie szybkie. Niemcy są zbyt przywiązani do gotówki. Ale w przyszłości nie będzie mi to potrzebne.

Napisany przez Finnn
W Stanach Zjednoczonych większość ludzi już prawie w ogóle nie płaci gotówką, a niektóre sklepy oferują nawet tylko płatność kartą kredytową.

Myślę, że karta kredytowa zyskuje coraz większą popularność także w Niemczech. Ja również bardzo chętnie płacę kartą kredytową i zawsze się irytuję, gdy dyskont nie oferuje tej opcji płatności.

Napisany przez dirkmueller
https://stop-bargeldverbot.de/

Napisany przez ProfFF
Teraz przeczytałem, że Niemcy mają tendencję do noszenia ze sobą dużej ilości gotówki i że nie wszędzie można płacić kartą. W innych krajach od dawna praktykuje się to zupełnie inaczej. Dlatego myślę, że ta tendencja będzie się rozwijać, ale nie zostanie szybko wyeliminowana. Zgadzam się z tivopu, Niemcy po prostu zbyt mocno się do tego przywiązali

Napisany przez koruma
Nie mogę sobie po prostu wyobrazić, że w przyszłości będzie można płacić wyłącznie bezgotówkowo. To straszne.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata