- sob maja 21, 2016 6:08 pm
?Wstępna ocena jest zasadniczo pozytywna. Jednak pojawiło się ostrzeżenie. *Prawdopodobnie jest to spowodowane różnicami w danych przechowywanych w SCHUFA.
Proszę poprosić SCHUFA o udostępnienie raportu dotyczącego własnych danych. Następnie wspólnie je przeanalizujemy i możemy poprosić bank o ostateczne potwierdzenie oceny.......?
Szanowni Użytkownicy Forum!
Nigdy nie przypuszczałem, że będę zaglądał na forum finansowe. Jednak rozpacz rośnie.
Na początek krótka informacja o mnie:
Rodzina 2 dzieci
Stałe umowy o pracę w diecezji w publicznej służbie społecznej.
Dochód netto 3944 euro plus 368 euro zasiłku rodzinne.
Plan budowy wraz z wszystkim bez banku: 350 000 euro
Kapitał własny 30 000 euro.
Teraz do pierwszego problemu.
Mam 2 zakończone negatywne wpisy w SCHUFA.
Obie razy handel wysyłkowy, kwota raz 79 euro, a raz 158 euro.
Niestety dotychczas nie interesowałem się tematem SCHUFA. Szczerze mówiąc, nawet nie wiedziałem dokładnie, czym to jest.....
teraz dostałem list od pracownika banku:
?Patrz powyżej. Niestety nie można wkleić tekstu, zawsze przesuwa się na górę! Przepraszam.?
Co to teraz oznacza? Jak wspomniałem, poprosiłem o raport dotyczący własnych danych i zobaczyłem wpisy.
W szczególności, co oznacza ostatnie zdanie.
Ponieważ spotkanie w banku jest dopiero we wtorek, pytam tutaj: czy teraz możemy zapomnieć o naszym projekcie budowy?
Ponadto mam pytania dotyczące dwóch wpisów: oba wpisy nie zostały dokładnie odnotowane.
W jednym przypadku kwota opłacona nie jest poprawna, a w drugim nie ma wpisów o częściowych płatnościach.
Czy mam szansę na usunięcie nieprawidłowych wpisów?
Chętnie odpowiem na kolejne pytania.
Z poważaniem
MUSZKIETERZAJENCZY
Proszę poprosić SCHUFA o udostępnienie raportu dotyczącego własnych danych. Następnie wspólnie je przeanalizujemy i możemy poprosić bank o ostateczne potwierdzenie oceny.......?
Szanowni Użytkownicy Forum!
Nigdy nie przypuszczałem, że będę zaglądał na forum finansowe. Jednak rozpacz rośnie.
Na początek krótka informacja o mnie:
Rodzina 2 dzieci
Stałe umowy o pracę w diecezji w publicznej służbie społecznej.
Dochód netto 3944 euro plus 368 euro zasiłku rodzinne.
Plan budowy wraz z wszystkim bez banku: 350 000 euro
Kapitał własny 30 000 euro.
Teraz do pierwszego problemu.
Mam 2 zakończone negatywne wpisy w SCHUFA.
Obie razy handel wysyłkowy, kwota raz 79 euro, a raz 158 euro.
Niestety dotychczas nie interesowałem się tematem SCHUFA. Szczerze mówiąc, nawet nie wiedziałem dokładnie, czym to jest.....
teraz dostałem list od pracownika banku:
?Patrz powyżej. Niestety nie można wkleić tekstu, zawsze przesuwa się na górę! Przepraszam.?
Co to teraz oznacza? Jak wspomniałem, poprosiłem o raport dotyczący własnych danych i zobaczyłem wpisy.
W szczególności, co oznacza ostatnie zdanie.
Ponieważ spotkanie w banku jest dopiero we wtorek, pytam tutaj: czy teraz możemy zapomnieć o naszym projekcie budowy?
Ponadto mam pytania dotyczące dwóch wpisów: oba wpisy nie zostały dokładnie odnotowane.
W jednym przypadku kwota opłacona nie jest poprawna, a w drugim nie ma wpisów o częściowych płatnościach.
Czy mam szansę na usunięcie nieprawidłowych wpisów?
Chętnie odpowiem na kolejne pytania.
Z poważaniem
MUSZKIETERZAJENCZY