Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kredyty hipoteczne na budowę domu lub zakup mieszkania (nieruchomość zamieszkana przez właściciela).

Re: Czy możliwe jest uzyskanie finansowania budowy?

Napisany przez ghost85
Cześć
moja dziewczyna i ja chcielibyśmy spełnić marzenie o domu jednorodzinnym.
Krótko o nas: mam 30 lat, dochód netto 2000€, mam dodatkowo kredyt samochodowy, który jednak jest podzielony na dwa kredyty, miesięczne obciążenie 300€. Moja historia kredytowa jest czysta, nie ma żadnych negatywnych wpisów, więc moje punktacja kredytowa powinna być w porządku.
Moja dziewczyna również ma 30 lat, dochód netto 1300€, jej historia kredytowa również jest czysta, nie ma żadnych negatywnych wpisów.
Chcielibyśmy zbudować nowy Dom, już się dokładnie poinformowaliśmy i wiemy praktycznie dokładnie, czego chcemy, teraz pojawia się pytanie, czy to jest możliwe do zrealizowania!?
Potrzebowalibyśmy 270 000€ od banku lub poprzez dotacje albo inne dostępne środki.
Posiadamy 30 000€ kapitału własnego.
Czy bank mógłby nam udzielić finansowania? Jeżeli tak, czy ktoś może mi pomóc, gdzie najlepiej się udać!?
Z góry dziękuję i miłej niedzielii!

Napisany przez matti85
Najpierw dobrze byłoby wiedzieć, jak to wszystko się rozkłada. Cena działki, cena domu itd.
Potem trzeba będzie zobaczyć. Co z terenem zewnętrznym itp.?
Ile metrów kwadratowych powinien mieć Dom? Uważam, że 270 000 jest za mało na nowy Dom.

Napisany przez ghost85
Działka kosztuje 36000€, w pełni uzbrojona. Dom kosztuje 228000€. Całkowita suma wynosiłaby 300000€, ponieważ mamy jeszcze 30000€ wkładu własnego.

Napisany przez NaTwoim13
Cześć Ghost85,

czy macie dzieci, a jeśli tak, czy są one pożądane? Z jakiego regionu pochodzicie? Czy będzie to Dom z normą KfW 55?

Ogólnie rzecz biorąc, wasza sytuacja wyjściowa wygląda dobrze, nie ma wysokiego poziomu zadłużenia, posiadacie kapitał własny i oboje jesteście zatrudnieni.

Napisany przez ghost85
Dzieci jeszcze nie ma, ale chcielibyśmy mieć jedno! Pochodzimy z powiatu 92318 Neumarkt i.d. Opf.
Tak, będzie to Dom z kategorią energetyczną kfw 55.

Napisany przez finanzierung
Cześć,

czy rozmawiałeś już w urzędzie powiatowym w sprawie dotacji Labo?

Napisany przez ghost85
Jaka jest towarzysząca finansowa pomoc Labo? Słyszę o tym po raz pierwszy.

Napisany przez NaTwoim13
Ghost85, wszystko zostanie wzięte pod uwagę.

Napisany przez finanzierung
W Bawarii istnieje wsparcie od Starostwa Powiatowego na podstawie programu gruntowego kraju.

https://bayernlabo.de/foerderinstitut/privatpersonen/

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata