Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kto ma dobre doświadczenia z dostawcami kredytów? Kto działa rzetelnie i jest godny polecenia? Na rynku krąży wielu lichwiarzy.

Re: pożyczka od prywatnego inwestora

Napisany przez degenwolf
Cześć i dzień dobry wszystkim. Czy ktoś może mi powiedzieć, czy i jak mógłbym dostać pożyczkę w wysokości 8 000 € od osoby prywatnej i czy ktoś już miał z tym doświadczenia? Z góry dziękuję.

Napisany przez sanny
Udzielanie kredytów od osoby prywatnej do osoby prywatnej jest obecnie bardzo popularnym trendem. Istnieje wiele platform, które łączą inwestorów i pożyczkobiorców. O ile mi wiadomo, każdy może tam założyć konto i czekać na inwestorów. Mój kolega robi to już od dłuższego czasu, ale z drugiej strony, czyli udziela pożyczek inwestorom. Wygląda na to, że działa. Warto spróbować.

Napisany przez karstenfinanzen
Zajmuję się tym tematem od jakiegoś czasu. Obecnie zainteresowałem się ofertą od Giromatch, gdzie wydają mi się być korzystniejsze oprocentowanie. Jednak ponieważ są oni jeszcze dosyć nowi, niestety nie mogę znaleźć żadnych opinii... Czy ktoś ma już z nimi doświadczenia?

Napisany przez viktor
Czemu nie pożyczyć pieniędzy od banku? Czy osoba prywatna nie wymaga żadnych zabezpieczeń?

Oczywiście, także osoba prywatna chce otrzymywać odsetki... A w zależności od tego, jak silna jest Twoja zdolność kredytowa, mogą one być nawet nieco wyższe. Jednak odpowiednie platformy nie są droższe od banków i oferują duże korzyści pod względem mobilności, elastyczności i przejrzystości.

Napisany przez Dandei
Możesz się rozejrzeć na stronie Auxmoney.

Niestety nie wszystkie dostawcy są wymienieni na tych platformach porównawczych... ale poza tym całkiem dobra strona

Napisany przez degenwolf
Dziękuję wszystkim za informacje

Napisany przez peer

...Znalazłem teraz dostawcę Giromatch, którego oprocentowanie wydaje mi się atrakcyjne. Niestety, ponieważ są oni jeszcze dość nowi, nie mogę znaleźć żadnych opinii... Czy ktoś ma już doświadczenia z nimi?

Wydaje się być podejrzane trzykrotnie.
Jeśli interesuje mnie pożyczka w wysokości 10 000 na 3 lata, oferowane są mi 3,33% oprocentowania.
Jeśli zarejestruję się jako inwestor, oczekiwana stopa zwrotu dla również 10 000 przez 36 miesięcy wynosi jednak 3,6%.
Jak to ma działać? Moja stopa zwrotu jest lepsza niż to, co płacą pożyczkobiorcy?

Peer

W międzyczasie zyskałem większe zrozumienie na ten temat i teraz wiem więcej. To jest całkiem możliwe, jeśli masz dobrą zdolność kredytową. Gdy inwestujesz, do Twojego portfolio dodawane są także pożyczki o niższej bonitacji, co oczywiście zwiększa Twój oczekiwany zwrot. To jest całkowicie logiczne, kiedy lepiej się zapoznać z takimi modelami biznesowymi. Twoje zainwestowane pieniądze są bardzo zdywersyfikowane. Dlatego masz mieszankę pożyczkobiorców o dobrej i gorszej zdolności kredytowej, przy czym Giromatch ma najwyższe wymagania wobec swoich pożyczkobiorców spośród wszystkich platform pożyczkowych P2P... Tutaj możesz to jeszcze raz dokładniej przejrzeć: https://giromatch.com/deutschlandpor...-und-provision

Napisany przez cleverfragen
@ Peer: Oczywiście, że to działa! Tak działają crowdlending... Nie możesz źle mówić o firmach, korzystając z jakiejś półwiedzy....

Czy w ogóle zajmowałeś się tematem kredytu od osoby prywatnej? Jeśli nie masz pojęcia, to proszę nie pisz nic na forum!

Napisany przez Robert39
Szukam prywatnego pożyczkodawcy na kwotę 4800€, chętnie z oprocentowaniem 15%. Możliwe jest miesięczne spłacanie w wysokości 250€. Jako zabezpieczenie mogę zaoferować dokumenty z mojego trabanta i skutera, które chcę u Państwa zakupić, do momentu całkowitej spłaty. Proszę o kontakt pod numerem 01783076384.

Napisany przez 2titan1981
Cześć,

nikt nie pożyczy ci pieniędzy bez odsetek. Jeśli byś się zastanowił, poniższe informacje na pewno Cię już czymś obiły, załączam je teraz do każdego zapytania. Ale prawdopodobnie teraz i tak nic nie zdziałasz, ponieważ prawdopodobnie konto Ping zaoferowało wystąpienie na scenie dla ostatnio wymienionej osoby.

Najlepiej ustalić raty z wierzycielem, możesz spłacać 250€ miesięcznie.

Inne opcje to: korzystanie z debetu, zapytanie banku, rodziny, przyjaciół i pracodawcy. Możesz też spróbować z firmami typu Auxmoney itp. Jeśli nie dostaniesz kredytu od nich, to na pewno jest ku temu ważny powód.

W takim przypadku pozostaje Ci jedynie doradztwo ds. dłużników.

Pożyczki prywatne tutaj, jeśli uważnie przeczytasz, nie są dostępne. Jeśli jednak dostaniesz oferty, to w 99,999999% będą to osoby, które chcą Cię oszukać.... Dlatego trzymaj się tej kolejności. Nic innego nie doprowadzi Cię do sukcesu w spłacie długu.

Napisany przez 2utopus
Robert39 pisze:
Szukam prywatnego kredytu w wysokości 4800€ z 15% odsetkami. Możliwe jest miesięczne spłacanie w wysokości 250€, a jako zabezpieczenie pozostają u mnie dokumenty pojazdów - mojego trabanta i motoroweru, które chcę kupić od Państwa aż do pełnej spłaty.
Proszę o kontakt pod numerem 01783076384

15% odsetek dziennie? - to dużo - ale to 720€ - dlatego 250€ miesięcznie może nie wystarczyć.

Tutaj raczej polecam lombard - same dokumenty mogą nie być wystarczające - co się stanie w przypadku wypadku/kradzieży, itp. z pojazdami ...

Napisany przez Robert39
Pojazd jest ubezpieczony na pełne ryzyko 4800 + 15%

Napisany przez 2tneub
Robert39 pisze:
Pojazd jest ubezpieczony na pełne kasko 4800 +15%

Czy Trabant na pełne kasko?

Napisany przez Robert39
Chodzi mi o ten motorower

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]