Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kto ma dobre doświadczenia z dostawcami kredytów? Kto działa rzetelnie i jest godny polecenia? Na rynku krąży wielu lichwiarzy.

Re: kredyt niemożliwy i potrzebna osobista wizyta w banku.

Napisany przez Torbon
Cześć,

potrzebuję małego kredytu (3000,-) na nowego komputera (do pracy w domu, praca), nowy materac i rzeczy do użytku domowego (odkurzacz itp.)

Teraz do faktów:
Pracuję od roku jako pracownik z umową czasową, wynagrodzenie netto 2000,-
Wydatki miesięczne na wynajem, telefon, ubezpieczenia wynoszą 600,-
Bez dzieci, bez samochodu, bez kart kredytowych, bez długów.

Ale teraz uwaga:

W zeszłym roku skończyła mi się Restschuldbefreiung z prywatnej egzekucji komorniczej, w fazie dobrej woli nie zaciągnąłem prywatnego kredytu ani nie podpisałem umowy na telefon, NIC. Wpadłem w to przez złe decyzje: zakup mieszkania z (byłą) żoną. Żona zniknęła i ogłosiła upadłość, pozostawiając mnie z całą odpowiedzialnością finansową. Nie chcę tutaj odgrywać roli ofiary, chcę tylko wyjaśnić moją sytuację.

Pewnie teraz niektórzy zastanawiają się, no cóż, zostają Ci 1400,- euro, więc po prostu oszczędzaj albo coś kupuj każdego miesiąca, zgadza się. Ale musiałem pójść do dentysty, zrobić zęby, po upadłości musiałem najpierw zadbać o swoje zdrowie, to wymagało wydatku 3000,- euro. A potem musiałem zdobyć pewne specyfiki, których nie dostaniesz na receptę. Teraz wszystko już załatwione.

I może to trochę niecierpliwość, bo komputer i materac denerwują (sprężyny wypadają, komputer ciągle się wyłącza) I niestety, ze względu na mój wzrost i wagę (dyskopatia) jestem osobą, która potrzebuje odpowiednich rzeczy.

Ale dostaję odmowy jedna po drugiej.

Dziś mam spotkanie w oddziale banku Pocztowego, ale jak się dowiedziałem, że pracownik nie ma uprawnień do decydowania, tylko zbiera dane, a decyzja zapada przez komputer, to znaczy znowu odmowa :-(

Napisany przez Daukind
Być może masz szczęście w Sigma Kreditbank lub w swoim banku domowym. Inne banki zawsze będą cię odrzucać.

Napisany przez finanzierung

Cześć,

potrzebuję małego kredytu (3000,-) na nowy komputer (używanie w domu, praca), nowy materac i rzeczy do domu (odkurzacz itp.)

-(

Więc,

Komputer + odkurzacz na pewno można zdobyć używane w dobrej cenie. Co do łóżka, zgadzam się z Tobą, nie jest to dobry pomysł kupować tanie czy używane materace. Ale może teraz, gdy znów masz trochę pieniędzy:

200 EUR -> używany komputer (dlaczego na domowe biuro ?? -> to przecież obowiązek pracodawcy wyposażyć Twoje biuro domowe)
50 EUR -> używany odkurzacz
500-800 EUR -> dobry materac.....

Pozostaje 200-300 EUR na życie z dochodu 2.000 EUR netto.... i w kolejnym miesiącu kontynuujemy bez długów....

Napisany przez Torbon
Praca zdalna jest opłacana tylko przez pracodawcę, jeśli korzystasz z niej w ponad 30% dla pracodawcy i możesz być trochę rozpieszczony, ale jeśli już, to potrzebuję komputera za około 1000 euro. Nieważne :-)

Napisany przez finanzierung
Żałuję, że zaraz po wyjściu z upadłości (choć wpadłeś w nią przez nieszczęśliwe okoliczności) chcesz teraz brać kredyt na coś, co mogłbyś opłacić gotówką za 2 miesiące i czego tak naprawdę nie potrzebujesz (chociaż bardzo chcesz).....

Napisany przez Torbon
Hmm tak, tylko ze względu na niecierpliwość, co nie? :-/

Napisany przez xlarge
Czy jeśli przez lata korzystałeś z tego samego komputera/materaca, to nie musisz zmieniać wszystkiego od razu, prawda?

Najpierw zająć się tym, co najbardziej przeszkadza, a następnego miesiąca zajmować się kolejnym -> nie ma problemu, prawda?

A może przyszłego miesiąca pojawi się coś innego do wymiany: nowy telewizor/kuchenka/pralka/telefon ...?

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata