Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kredyty hipoteczne na budowę domu lub zakup mieszkania (nieruchomość zamieszkana przez właściciela).

Re: Jak postępować w przypadku błędnej informacji o prawie odstąpienia od umowy?

Napisany przez Jens-Peter
Właśnie przeczytałem w gazecie, że przy kredycie budowlanym można zaoszczędzić kilka tysięcy euro, jeśli mój bank meblowy ma w umowie błąd w pouczeniu o odstąpieniu od umowy. Nie chcę od razu iść do adwokata, bo nie wiem, czy już za pierwszą rozmowę zażąda dużo pieniędzy. - Czy ktoś wie, czy jako laik można od razu zauważyć błędy w pouczeniach o odstąpieniu od umowy? Nie ma już zbyt wiele czasu. Jeśli jeszcze coś można zrobić, zawsze mogę póść do adwokata. Dziękuję z góry.

Re: Jak postępować w przypadku błędnej informacji o prawie odstąpienia od umowy?

Napisany przez schorsch
Cześć JP, było już sporo postów na ten temat. W sieci jeszcze więcej. Jest Pan dość późny. Ale jeszcze nie za późno, jeśli dodasz gazu. Oto większa dawka podstawowych informacji na temat tego tematu. Potem zawsze możesz pójść do prawnika.

https://www.ex-prezz.de/blog/fehlerha...n-baukrediten/

Napisany przez 3eugh
@schorsch:
Czy ta wzmianka z linkiem ma być traktowana jako reklama czy co dokładnie?

@Jens-Peter:
W moim podpisie znajduje się wiele linków (część do różnych poddziałów FiFo, część zewnętrznych), które są bardzo warte przeczytania. Nie mam z nimi związku i nie zarabiam na tym pieniędzy. Ale jako osoba dotknięta tym problemem, biorę udział.

Aha, najważniejszy link moim zdaniem to ten do test.de: kredyty mieszkaniowe: Jak wyjść z drogich umów kredytowych
A także bardzo warty przeczytania jest ten na stronie Finanztip: Wypowiedzenie kredytu budowlanego do 21 czerwca i oszczędzanie tysięcy euro

Czas rzeczywiście ucieka. Ten, kto teraz jeszcze trzepie się sam, może w końcu skończyć źle. Pod powyższym linkiem jest setki specjalistycznych adwokatów, którzy często oferują darmową pierwszą ocenę pouczenia o odstąpieniu od umowy. Niektórzy mogą to uznać za pozyskiwanie klientów, ale kancelarie żyją właśnie z tego. Później można zawsze zdecydować, którą z kancelarii wybrać. Lub zapłacić od razu za pierwsze porady (które powinny być bardziej szczegółowe) i kosztują około 200 euro brutto (jeśli się nie mylę). Powodzenia! I proszę, nie tracić więcej czasu...

PS: Pozwalam sobie również podać informację o IG Widerruf (z którą również nie jestem związany)

Napisany przez Jens-Peter
Cześć wszystkim i dziękuję za linki!
Trochę uciążliwe jest przeszukiwanie wszystkich tych stron, ale dzięki Waszemu wsparciu i pomocy prawnika udało mi się dotrzymać terminu i obecnie prowadzę skuteczne rozmowy z moim bankiem.

Pozdrawiam, Jens-Peter

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata