Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Masz wiedzę na temat rynków? Jak wpływają one na giełdę? Jakie są przyszłe trendy gospodarcze? Na tym forum możesz wymieniać się poglądami z innymi użytkownikami.

Re: Biurko transakcyjne: Kursy XETRA

Napisany przez Aeil1967
Cześć wszystkim,

obecnie używam narzędzia comdirect Chart Analyzer do analizy wykresów moich akcji. Jednak nie jestem z niego całkowicie zadowolony, ponieważ wszystkie linie mają domyślnie takie same kolory i z czasem staje się to nieczytelne.
Dlatego szukam alternatywy. Znalazłem teraz Trading Desk na finanzen.de lub na Stuttgart Stock Exchange. Wydaje mi się on dość przejrzysty i dodatkowo darmowy. To, czego nie zrozumiałem, to jak wyświetlić notowania XETRA określonych akcji. Jako miejsce giełdowe mogę ustawić tylko „Stuttgart Stock Exchange”, „Lang und Schwarz”, „Tradegate”, ... Dlaczego nie mogę znaleźć notowań XETRA w przeciwieństwie do mojego narzędzia comdirect?

A może znasz „lepsze” oprogramowanie do analizy wykresów, które jest darmowe?

Dziękuję za Wasze odpowiedzi!

Napisany przez MagicMike
Cześć Aeil,

czy szukasz kursów RT czy mogą one być również opóźnione na koniec dnia lub z opóźnieniem 15 minut. Dostaniesz Xetra tylko w zamian za płatność RT. Polecam sprawdzić stronę Traderfox, jest dość znana.

Pozdrowienia, Mike

Napisany przez Aeil1967
Cześć Mike,

dziękuję za szybką odpowiedź!

Te kursy nie muszą być aktualne, sprawdzam je raz dziennie i wtedy decyduję, co z nimi zrobić. :-D

Sprawdzę Traderfoxa, dzięki za wskazówkę!

Napisany przez Aeil1967
A więc na pierwszy rzut oka Traderfox to dokładnie to samo oprogramowanie co to używane przez giełdę w Stuttgarcie lub Finanzen.de. Tutaj także nie mogę wyświetlić kursów XETRA.

Dlaczego chciałbym kursy XETRA?

Ponieważ lubię pracować z formacjami Candlestick, chciałbym zobaczyć sygnały na miejscu giełdowym, gdzie odbywa się najwięcej handlu. (Czy mam tu błąd myślowy?)

Napisany przez MagicMike
Następnie sprawdziłbym na platformie guidants.

Na pewno dostarczają dane z Xetra z opóźnieniem. Platforma działa w przeglądarce i musisz się tam zarejestrować za darmo. Możliwe jest tworzenie i wyświetlanie wykresów świecowych oraz wiele innych funkcji.

Napisany przez Aeil1967
Dziękuję za Twój wskazówk. Właśnie to sprawdziłem i spontanicznie wydaje mi się, że jest dobre. Obsługa jest znowu inna, ale jeśli to pomaga...
Tego, czego nie znalazłem, to automatyczne wyświetlanie formacji świecowych (Młot, Gwiazda Wieczorna, ...). Czy Giudants także to umożliwia?

To co mnie jeszcze interesuje: Czy formacje świecowe sš takie same na każdej giełdzie, czyli czy to obojętne, czy patrzysz w Stuttgarcie, Frankfurcie, Tradegate czy Xetrze? Jaka jest Twoja opinia?

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata