Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Jakie ubezpieczenie samochodowe wybrać? Opinie, wskazówki, triki i rekomendacje.

Re: Przenieś rabat SF 2x

Napisany przez Corny
Cześć,

chcielibyśmy przenieść zniżkę za bezszkodową jazdę od mojego ojca na moją matkę. Moi rodzice są rozwiedzeni i nie mieszkają razem, więc nie można tego zrobić bezpośrednio. Czy można najpierw przenieść zniżkę od ojca na mnie (wiem, że można przenieść maksymalnie lata, które mam prawo jazdy), następnie zarejestrowałbym pojazd na swoje imię (Kupiłem pojazd od ojca). Następnie moja matka przejęłaby zniżkę za bezszkodową jazdę ode mnie.

Czy to jest możliwe? Czy jest to zabronione?

Pozdrawiam

Napisany przez katalog49
To nie zadziała, przynajmniej nie w takiej formie jak sobie wyobrażasz. Jeśli SFR może być w pełni przeniesiony na Ciebie (Twoje dane dotyczące prawa jazdy na to pozwalają), to przeniesienie na Twoją matkę zaczyna obowiązywać dopiero od momentu, w którym ostatnie przeniesienie miało miejsce.

Przykład: Twój ojciec ma SFR 15 w 2016 roku. Ze względu na dane Twojej licencji kierowcy, od 1.4.2016 roku można przenieść również 15 lat bezszkodowej jazdy.

Ponowne przeniesienie na Twoją matkę rozpoczyna się od SFR 1/2 od 1.4.2016 roku. Oznacza to, że mogą zostać przeniesione jedynie SFR 1/2.

Zalecam, aby Twoja matka porozmawiała raz jeszcze z ubezpieczycielem. Być może zaakceptują pełne przeniesienie w każdym przypadku.

Napisany przez Steffen85
To byłoby możliwe, ale to byłaby ogromna strata.
Pozostawienie klasy ryzyka SF twojemu ojcu byłoby najlepszym rozwiązaniem.
W przeciwnym razie stracilibyście wszelkie klasy SF, a to jest ich sporo.
Możecie je zachować i być może przydadzą się one po dwóch wypadkach za 10 lat.

Jednak chętnie złożę Ci korzystną ofertę ubezpieczenia samochodu i zobaczymy, czy Ci odpowiada.
Chętnie też dla Twojej matki.

Lub możesz odwiedzić moją stronę, żeby najpierw zobaczyć, kim jestem.
https://www.versicherungsmakleragentu...m-team-gera.de

Z poważaniem
Steffen Hartmann
Niemieckie Forum Ubezpieczeniowe

Napisany przez katalog49
Jaki to jest niemiecki? I taka osoba jest agentem ubezpieczeniowym? A co to za śmieciowa reklama tutaj? A sama strona internetowa jest pełna błędów!

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata