Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kredyty hipoteczne na budowę domu lub zakup mieszkania (nieruchomość zamieszkana przez właściciela).

Re: kredyt hipoteczny pomimo długów?

Napisany przez Pinselhuber87
Cześć drodzy Użytkownicy i Uczestnicy Forum... Chciałem właśnie kupić Dom za 70 000 €. Dodatkowo 5000 € kosztów dodatkowych i 10 000 € kosztów modernizacji. Czyli pełne finansowanie w wysokości 85 000 €. Zarabiam netto 1650 €. Moja dziewczyna 1200-1300 €. Naszym problemem jest to, że mamy już 14 000 € kredytu samochodowego i 22 000 € starego prywatnego kredytu przeze mnie. Mój agent ubezpieczeniowy dzwonił dzisiaj i powiedział, że nie może znaleźć banku, który sfinansuje to. Czy widzicie szansę na uzyskanie kredytu w jakiś sposób? Poniżej kilka danych dotyczących wydatków: Obecnie płacimy 420 € czynszu. Wydatki na kredyty to około 600 €, ubezpieczenia i telefon 450 €, paliwo 200 €, różne 250 €, prąd i koszty do 150 €. 1 dziecko 3 lata około 200 € zasiłku rodzinne. Będę wdzięczny za wskazówki i pomoc.

Napisany przez Daukind
Być może uda się zdobyć kredyt. Mimo to nie będziecie w stanie sobie pozwolić na Dom wraz z dodatkowymi kosztami.

Dlaczego nie?

Napisany przez Daukind
Ponieważ już teraz żyjecie na kredyt i nie udało wam się zaoszczędzić ani grosza kapitału własnego.

Napisany przez xlarge
Oczywiście, istnieje sposób: spłacić kredyty - sprawdź ubezpieczenia/rachunki za prąd/umowy na telefony komórkowe, co można zmniejszyć lub otrzymać taniej -> oszczędzaj kapitał własny. 420€ + 150€ opłaty dodatkowe i prąd -> 570€ czynsz już jest bardzo korzystny - ile kosztowałaby własna nieruchomość miesięcznie? (Wtedy są jeszcze koszty, których najemca nie płaci - zarządzanie/remonty/...) Ile miesięcznie spłaca się dotychczasowe kredyty? Przy dochodach 3050-3150€ miesięcznie i wydatkach w wysokości 2070€ miesięcznie - co się dzieje z pozostałymi 980-1080€ każdego miesiąca? Czy w tych 200€ - Różnościach znajduje się jedzenie i ubrania dla 3 osób? A co z opieką nad dziećmi?

Niestety nie udało nam się nic zaoszczędzić... Ponieważ moja dziewczyna przez pół roku nie dostała ani grosza, a przez rok otrzymywała tylko 500 € z zasiłku rodzinengo... A potem musieliśmy się wyprowadzić z mieszkania... Nie otrzymaliśmy żadnego wsparcia... Podobno zarabiam dużo...

Obliczono na 28 lat... 350 € plus koszty dodatkowe za Dom...

Mam stałe wydatki w wysokości 615€, moja dziewczyna 250...
Bez uwzględnienia 540€ za wynajem, 200€ za paliwo, 615€ spłaty kredytu i 300€ na jedzenie... Opieka nad dziećmi jest wliczona w te 615€...

Obliczyłem... Aktualnie po odjęciu wszystkich opłat za kredyty i czynsz zostaje nam 660€

Napisany przez xlarge
Gratulacje - wtedy długi powinny być historią za 5-6 lat - jeśli nie pojawią się żadne nowe długi.

Tak, byłbyś też...tylko obok...

Napisany przez testfahrer
Problemem wydaje się jednak być to, że obecnie nadal jest zbyt wiele obciążeń i wspólne dochody nie są zbyt obfite.
Naprawy domu są nieuniknione, może ktoś zachorować, itd. itp. Jest wiele nieznanych czynników, które mogą nagle spowodować problemy.

Sugerowałbym raczej najpierw pozbycie się obciążeń i oszczędzanie środków własnych, jeśli to możliwe.
Oprocentowanie prawdopodobnie pozostanie niskie przez dłuższy czas, więc nie ma powodu do obaw.

Dziękuję wam najpierw. Może kiedyś wygra się szóstka z dodatkowym numerem w totku...

Napisany przez 6Bankkaufmann
@Pinselhuber przy łącznym dochodzie w wysokości 2.800 EUR dla 2 osób i łącznym życzeniem w wysokości 111.000 EUR dla wszystkiego, finansowanie nadal pozostaje w zakresie możliwości. Proszę, skontaktuj się ze mną w tej sprawie.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata