Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Pytania dotyczące wszystkich innych ubezpieczeń.

Re: Czy dwa Ubezpieczenia Odpowiedzialności Cywilnej są rozsądne?

Napisany przez Nemoinator
Cześć wszystkim,

potrzebuję pilnie waszej rady. Nie zająłem się tym odpowiednio, albo zostałem źle doradzony.
Moim problemem jest dodatkowa ubezpieczenie na wypadek niezdolności do pracy z połączoną rentą startowo-kocową. W razie niezdolności do pracy otrzymuję 800€, a dodatkowo, gdy osiągnę wiek emerytalny, wypłacona zostanie mi kwota około 29000€ (rzekomo). Koszt tej przyjemności to 92€ miesięcznie. Umowa ta obowiązuje od dłuższego czasu.

Dodatkowo, około 2 lata temu ubezpieczyłem się tylko od niezdolności do pracy na kwotę 1000€, kosztującą miesięcznie 54,50€.
Teraz przeszukałem trochę internetu i jakoś nie mogę dojść do porozumienia, czy jestem właściwie ubezpieczony, czy to połączenie w ogóle jest dobre.
Może jeszcze jedna informacja, obecnie mam miesięczne wynagrodzenie netto w wysokości 1700€, które w ciągu najbliższych miesięcy wzrośnie do 2200€.
Być może możecie mi pomóc trochę w podjęciu decyzji. Z góry dzięki.

Pozdrawiam Alex

Napisany przez EasyD
Bez wystawienia opinii o samych produktach, ponieważ brakuje wystarczających informacji, podstawowo nie ma nic przeciwko posiadaniu dwóch ubezpieczeń. W przypadku szkody trzeba po prostu wypełnić dwa razy więcej wniosków, jeśli chodzi o dwóch różnych ubezpieczycieli.

Ważne jest, aby w przypadku wniosku dotyczącego umowy zawartej przed dwoma laty, udzielić odpowiedzi na pytanie o poprzednie ubezpieczenie.

Napisany przez Amanda14
Uważam, że cały temat niezdolności do pracy jest bardzo skomplikowany... jako laik nie jestem w stanie ocenić Twojej sytuacji, ale być może pomoże Ci artykuł Czy NNW jest sensowne? na tej stronie internetowej: Link.

Napisany przez Peter Wolnitza
...i znowu łowca adresów w ruchu. Oszczędźcie sobie kliknięcia. Brak istotnych informacji. Tylko miejsce do zbierania danych kontaktowych, które następnie są drogo sprzedawane przedstawicielom/pośrednikom.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata