- wt cze 21, 2016 7:04 am
Cześć wszystkim,
Mam krótkie pytanie dotyczące stanu mojego istniejącego kredytu hipotecznego.
Podpisałem kredyt hipoteczny. Kwota kredytu hipotecznego wynosi 21 000 €.
Obecnie zaoszczędziłem na nim prawie 11 000 euro, które są oprocentowane 2%.
Potrzebuję teraz części tego salda na nasze wesele.
Podczas rozmowy telefonicznej z bankiem powiedziano mi, że mogę mieć te pieniądze (4 500 €) za pół roku.
Kwota kredytu hipotecznego zostanie wtedy podzielona i będę mógł nadal dodawać do kredytu hipotecznego.
Jeśli chcę mieć pieniądze wcześniej, zostanie mi na to nałożone 2% opłaty, a pieniądze zostaną przelane na moje konto w ciągu tygodnia.
Czy jest zgodne z prawem, że za wypłatę moich własnych pieniędzy pobierane są dodatkowe 2% opłaty, a bank nadal oszczędza 2% odsetek od tego salda przez cały rok?
Dziękuję za pomoc
Pozdrowienia
Lat
Mam krótkie pytanie dotyczące stanu mojego istniejącego kredytu hipotecznego.
Podpisałem kredyt hipoteczny. Kwota kredytu hipotecznego wynosi 21 000 €.
Obecnie zaoszczędziłem na nim prawie 11 000 euro, które są oprocentowane 2%.
Potrzebuję teraz części tego salda na nasze wesele.
Podczas rozmowy telefonicznej z bankiem powiedziano mi, że mogę mieć te pieniądze (4 500 €) za pół roku.
Kwota kredytu hipotecznego zostanie wtedy podzielona i będę mógł nadal dodawać do kredytu hipotecznego.
Jeśli chcę mieć pieniądze wcześniej, zostanie mi na to nałożone 2% opłaty, a pieniądze zostaną przelane na moje konto w ciągu tygodnia.
Czy jest zgodne z prawem, że za wypłatę moich własnych pieniędzy pobierane są dodatkowe 2% opłaty, a bank nadal oszczędza 2% odsetek od tego salda przez cały rok?
Dziękuję za pomoc
Pozdrowienia
Lat