Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Pytania dotyczące innych form finansowania, leasingu, oszczędzania na budowę domu, narzędzi finansowych itp.

Re: Moment decyzji o udzieleniu kredytu.

Napisany przez Globsch
Cześć drogie Forum,

złożyłem wniosek o pożyczkę w banku i teraz niecierpliwie oczekuję na ostateczną decyzję banku. Czy ktoś może mi powiedzieć, kiedy w procesie udzielania pożyczki zazwyczaj następuje decydujący krok (lub kiedy można się spodziewać ostatecznego potwierdzenia)?

Oto krótka sytuacja, w której się znajduję:

Złożyłem wniosek o kredyt i przesłałem wszystkie moje dokumenty do banku. Po kilku dniach dostałem projekt umowy (zestawienie kwoty pożyczki, oprocentowania, warunków spłaty, tabeli amortyzacji itp.), który miałem podpisać i odesłać. Tak też zrobiłem.

Od tego czasu czekam już od jakiegoś czasu na odpowiedź banku. Obsługa telefoniczna nie była w stanie mi naprawdę pomóc.

Moje pytanie brzmi: Wiem, że podpisany przez mnie projekt umowy jeszcze nie jest ofertą ze strony banku. Ale kiedy zwykle, w trakcie tego procesu, następuje decydujący moment? Czy mogę na podstawie faktu, że otrzymałem ten projekt umowy, zakładać, że wszystkie kontrole po stronie banku były pozytywne, i że otrzymam pożyczkę? Czy wysłanie projektu umowy było tylko formalnością, a teraz bank sprawdza, czy w ogóle chce udzielić pożyczki?

Oczywiście każdy bank jest inny, ale jak zazwyczaj postępują banki w tej sprawie?

Dzięki i pozdrowienia!

Napisany przez Daukind
To zależy od banku do banku

Napisany przez 6Bankkaufmann
Jaka to była bank?
Zazwyczaj można skontaktować się z bankiem wcześniej telefonicznie lub osobiście, aby dowiedzieć się, jak długo trwa decyzja kredytowa.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata