Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Pytania dotyczące wszystkich innych tematów związanych z finansami.

Re: Oszczędzanie na prądzie?

Napisany przez lolania
Cześć ludzie, kocham moje mieszkanie całym swoim sercem. Jednak to, co mnie w nim strasznie denerwuje, to moje rachunki za prąd... Ponieważ mieszkam tu już od dłuższego czasu, wiem, że wysokie rachunki za prąd nie były jednorazową sprawą. Dlatego po długim zastanowieniu postanowiłem zmienić dostawcę prądu. Niestety, nie mam doświadczenia w tym temacie, dlatego chciałem was zapytać o radę, jak się do tego zabrać i gdzie znaleźć odpowiedniego dostawcę. Mam nadzieję, że mi pomożecie! Pozdrawiam

Napisany przez Daukind
Verivox.. tam możesz liczyć na pomoc

Napisany przez Birgit
Być może najpierw powinieneś zastanowić się, dlaczego rachunki za prąd są tak wysokie.
Czy to twój zużycie prądu jest tak wysokie, czy dostawca jest tak drogi.

Napisany przez Finnn
Najlepiej jest porównać różnych dostawców prądu. Dzięki zmianie dostawcy udało mi się zaoszczędzić już kilka euro. Ponadto możesz po prostu życzyć oszczędniej: wyłączać urządzenia w trybie czuwania, gotować mniej, rzadziej brać prysznice itp. Nie wiem, jakie masz nawyki.

Napisany przez Andy34
Wygląda na to, że przy wprowadzaniu się nie zająłeś się nowym dostawcą prądu. Zazwyczaj po pierwszym włączeniu światła w mieszkaniu automatycznie jesteś zarejestrowany u podstawowego dostawcy, który zazwyczaj jest naprawdę drogi. Ale to twoja wina, mogłeś od razu się zainteresować dobrym dostawcą. Verivox (i Check24, o ile dobrze pamiętam) są dobrymi miejscami, takimi jak https://www.theintelligence.de/index....ieter-wechseln, gdzie poprzez filmy instruktażowe na YouTube proces zmiany dostawcy i wszystko, co się wokół tego dzieje, jest dokładnie wyjaśnione, dla wszystkich, którzy nigdy wcześniej tego nie robili. Ja też tego potrzebowałem za pierwszym razem. Jak raz zrozumiesz, potem zawsze się udaje, to żadna czarna magia.

Pozdrowienia

Napisany przez BenniG
A także w pierwszych dniach po wprowadzeniu od razu zmieniłem dostawcę prądu, wszystko poszło bez problemów. Umowa na rok, comiesięczne zaliczki.
Krótko przed upływem okresu wypowiedzenia skontaktowałem się z dostawcą i powiedziałem, że inny dostawca prądu jest o 150 € tańszy ze względu na ofertę dla nowych klientów. Ale on nie chciał negocjować, więc musiałem zmienić go ponownie.
Ostateczne rozliczenie z pierwszym dostawcą prądu jeszcze nie zostało dokonane, ale mam nadzieję, że przebiegnie równie bezproblemowo jak reszta.
Więc by zaoszczędzić 150 €, musiałem poświęcić może 30 minut - akceptowalna stawka za godzinę pracy ;-)

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata