Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kto ma dobre doświadczenia z dostawcami kredytów? Kto działa rzetelnie i jest godny polecenia? Na rynku krąży wielu lichwiarzy.

Re: pożyczka dla bezrobotnych - Czy to jest wiarygodne?

Napisany przez Eingemacht
Cześć,

mój syn ma teraz 19 lat i przez ostatnie kilka miesięcy trochę mnie martwi. Najpierw zrezygnował z pracy, bo chce robić coś innego. Potem się rozstał z dziewczyną i teraz coraz rzadziej się odzywa. Przedostatnim razem, gdy był u mnie, chciał pożyczyć ode mnie 500 euro. Ponieważ pożyczyliśmy mu już sporo pieniędzy w ostatnich tygodniach, tym razem powiedziałem Nie!. Dziś przyszedł i powiedział, że z tymi pieniędzmi już sobie poradził, bo bierze kredyt. Zapytałem go, jak to zrobi jako bezrobotny. Powiedział, że istnieją specjalne kredyty. Ponieważ mu nie uwierzyłem, pokazał mi stronę https://kredit-fuer-arbeitslose.org/. Powiedział też, że już wszystko sobie załatwił. To trochę mnie martwi, bo mam wrażenie, że zupełnie nie myśli i może wpaść w kłopoty. Czy takie kredyty są rzeczywiście legalne, czy to oszustwo? Czy ktoś się na tym zna? Naprawdę martwię się.

Pozdrowienia

Napisany przez 6Bankkaufmann
kredyt dla bezrobotnych?

@Eingemacht, Zabezpieczeniem dla banku jest możliwość zastawienia roszczeń z wynagrodzenia. Dlatego trudno otrzymać kredyt ratalny dla osób prowadzących działalność gospodarczą, ponieważ tam taka możliwość nie istnieje. kredyt dla bezrobotnych? Nigdy nie słyszałem, żeby bank faktycznie to realizował. Jak miałoby być zabezpieczone w takim przypadku?

Napisany przez Birgit
Prawdopodobnie jest to pośrednik kredytowy. Opłaty za pośrednictwo w uzyskaniu kredytu. Zazwyczaj jednak nie dochodzi do zawarcia umowy kredytowej. Opłaty te należy jednak uiścić z góry.

Napisany przez Gell

Prawdopodobnie jest to pośrednik kredytowy.
Żąda opłat za pośrednictwo w uzyskaniu kredytu.
Zazwyczaj jednak umowa kredytowa nie zostaje zawarta.
Opłaty te należy jednak uiścić z góry.

No właśnie... Słowo klucz: SANACJA FINANSOWA

Więcej informacji tutaj:
https://www.kanzlei-hollweck.de/ratge...ditvermittler/

Rozumiem

Napisany przez didi317
Bardzo nieuczciwe. Na pewno trzymaj się z dala od tego. Bez zabezpieczeń nie ma kredytu. To podstawowa zasada w bankowości. Podobnie jak w rachunkowości Brak dowodu, brak księgowania.

Napisany przez Timmy
Tak i nie. kredyty dla bezrobotnych są nieuczciwe, ale bezrobotny może otrzymać kredyt, jeśli ma poręczyciela. Ktoś po prostu musi podpisać umowę kredytową z Tobą i wziąć na siebie odpowiedzialność. Bezrobotni nie otrzymują kredytów, ponieważ nie są w stanie dostarczyć zabezpieczeń. Zasiłek dla bezrobotnych nie podlega zajęciu, więc dla banku nie stanowi on zabezpieczenia kredytowego. Bez zabezpieczenia kredytowego nie ma możliwości uzyskania kredytu.

Napisany przez 6Bankkaufmann
Przecież jakoś nie chcemy, aby poręczycielem dla bezrobotnego był ktoś inny.

Jeśli już, to poręczyciel powinien sam wziąć kredyt. To jest bardziej przejrzyste dla wszystkich.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata