Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kredyty hipoteczne na budowę domu lub zakup mieszkania (nieruchomość zamieszkana przez właściciela).

Re: kredyt hipoteczny oszczędnościowy LBS Classic 2006TS

Napisany przez mario70
Cześć, Mam pytania dotyczące mojego konkretnego Bausparvertrag (BspV). Umowa oszczędnościowa budowlana została przyznana, przekazana do banku hipotecznego, a w tych dniach ma zostać spłacona za pomocą oszczędności oraz ustalonego kredytu budowlanego. Bank przekładał dla mnie termin o 7 tygodni do 3 dni przed spłatą, a następnie złożył mi propozycję kontynuacji, którą odrzucam. Chętnie skorzystałbym z oferty innego dostawcy, ale bank stawia opór. Pytanie: Czy w tego wyżej wymienionego Bausparvertrag (BspV) mogę wypowiedzieć kredyt budowlany w trakcie fazy spłaty, czy nie? Nie mam żadnych warunków dla tego planu i bank udziela mi błahych informacji. Z góry dziękuję za odpowiedzi.

Napisany przez C. Andreas
W okresie kredytowym umowy o oszczędzaniu na cele mieszkaniowe możesz zawsze wcześnie spłacić całość bez dodatkowych opłat.
Dlatego powinieneś najpierw zaakceptować ofertę, a następnie rozejrzeć się.

Napisany przez mario70
Dziękuję C. Andreas za Twoje starania. Bank, który sprzedał mi wtedy LBS BspV, odmawia akceptacji wypowiedzenia i zachowuje się niezgodnie. Teraz skontaktuję się osobiście z LBS. Dziękuję za Twoją odpowiedź.

Napisany przez NaTwoim13
Powiedz bankowi, że umowa ma być przydzielona, następnie zapłacisz ratę odsetkową i kapitałową, a następnie spłacisz kredyt miesiąc później za pomocą nowych środków. Lub, zgodnie z Państwa opisem, zadzwoń bezpośrednio do LBS i zapytaj, czy można ominąć przydzielenie i udostępnienie kredytu mieszkaniowego, ponieważ i tak zamierzają Państwo spłacić go miesiąc później. Być może ta procedura w ogóle nie jest konieczna i wiedza o natychmiastowym spłacie ze strony LBS nie jest już pożądana!

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata