Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Masz wiedzę na temat rynków? Jak wpływają one na giełdę? Jakie są przyszłe trendy gospodarcze? Na tym forum możesz wymieniać się poglądami z innymi użytkownikami.

Re: Potrzebuję pomocy - informacja dotycząca papierów wartościowych.

Napisany przez dekoman
Cześć,

mam następujące zagadnienie: Klient instytucjonalny chciałby zainwestować swoje środki maksymalnie w 30% w akcje i aż do 100% w obligacje. Udział w akcjach powinien być inwestowany wyłącznie w emitentów z państw członkowskich OECD, natomiast udział w obligacjach może być inwestowany zarówno w emitentów z państw członkowskich OECD, jak i emitentów z krajów współpracujących z OECD.

Twoim zadaniem jest ustalenie, na które kraje odnosi się odpowiednie uniwersum, z jakimi różnicami należy się liczyć oraz w jaki sposób kryteria się różnią. Twoje wyniki muszą być przedstawione przed spotkaniem z klientem grupie i kierownictwu działu.

1. Na jakich kryteriach emitenta lub papieru wartościowego opierasz przynależność do kraju?

2. Czy te kryteria są jednoznaczne? Jak radzisz sobie z ewentualnym polem interpretacyjnym?

3. Wyjaśnij na przykładzie 2-3 emitentów możliwe różnice lub konflikty

Wydaje mi się, że nie mogę znaleźć przydatnych informacji na ten temat w Internecie.

Będę bardzo wdzięczny za wszelką pomoc.

Re: Potrzebuję pomocy - informacja dotycząca papierów wartościowych.

Napisany przez xlarge
Kiedyś ludzie sami robili zadania domowe...

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata