Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kto ma dobre doświadczenia z dostawcami kredytów? Kto działa rzetelnie i jest godny polecenia? Na rynku krąży wielu lichwiarzy.

Re: Czy nie ma możliwości uzyskania kredytu. Czy Dom może posłużyć jako zabezpieczenie?

Napisany przez BeReal
Cześć Wieczorem,

obecnie spłacam kredyt w wysokości około 20 000 EUR. Roczna stopa oprocentowania jest korzystna, ponieważ udało mi się zrefinansować. Z powodu głupoty popadłem dalej w długi, ponieważ moja sytuacja finansowa (mało pieniędzy) coraz bardziej mnie przytłaczała psychicznie. Całkowite zadłużenie wynosi nieco ponad 30 000 EUR. Potrzebuję praktycznie zwiększenia kredytu. Moje zdrowie jest nieco ograniczone, dlatego nie jestem w stanie wykonywać ciężkiej pracy fizycznej. Jestem zatrudniony na stałe od dłuższego czasu, ale nawet nie wyciągam nawet 1 200 EUR netto (na poziomie płacy minimalnej). Ze względu na comiesięczne raty pieniądze zaczynają się kurczyć. Obecnie cała wypłata idzie na to. Chciałbym teraz postawić kropkę nad i i po prostu płacić tylko odpowiednią ratę. Banki są wyczerpane - ze względu na moje dochody nie jest możliwe uzyskanie wyższego kredytu. Pośrednictwo kredytowe również nic nie daje. Odziedziczyłem nieruchomość w połowie, która obecnie jest zamieszkana. Istnieją możliwości wzięcia kredytu ZAPŁACALNEGO, zabezpieczonego tym domem. Mogę spokojnie spłacić ratę kredytu, ale powinno to przebiegać anonimowo i nie powinno być żadnych problemów przy sprzedaży w przyszłości. Stoję właśnie na krawędzi zmiany pracy lub szukania taniego kredytu, który zaakceptowałby to zabezpieczenie. Czy ktoś zna takie banki? Jakie dokumenty są potrzebne? Czy są wpisy w księdze wieczystej? Nowa praca niesie ze sobą ryzyko - utrata pracy. A wtedy zacznie się cyrk w BIK, chciałbym temu uniknąć. Proszę, nie podawajcie mi Maxda ani Auxmoney, bo mogę o nich zapomnieć. Czyste dno. I w razie czego tam się płaci lichwiarskie odsetki. Proszę o dalsze informacje. Dziękuję, BeReal

Re: Czy nie ma możliwości uzyskania kredytu. Czy Dom może posłużyć jako zabezpieczenie?

Napisany przez bobodda
Cześć BeReal,

Dziedziczyłem 1/2 własności. Czy otrzymujesz z tego jakieś czynsze? Jeśli tak, to w jakiej wysokości?

W przypadku kredytu zawsze wymagane jest odpowiednie dochodzenie.
Nawet posiadanie zabezpieczenia (pół nieruchomości) wcale nie oznacza, że dostaniesz kredyt.

Na pewno będzie to bardzo wyzwanie.

Bardzo mocno zalecam nie przyjmować dublinych kredytów.
To mogłoby tylko pogorszyć sytuację.

Czy moglibyśmy razem zebrać listę wszystkich kredytów?
Jakie są długi i jakie raty płacisz?
Jakie są bieżące koszty (czynsz, samochód, itp.)?
Czy posiadasz jakieś aktywa?

Co planujesz zrobić z wynajmowaną nieruchomością w najbliższej przyszłości?

Napisany przez BeReal
Cześć bobodda - dziękuję za szybką odpowiedź:

Obecnie nie ma dochodów z wynajmu nieruchomości. Potrzebuję dodatkowego kredytu w wysokości 12 500 EUR.
Nie akceptuję podejrzanych kredytów. Chcę przecież w końcu wszystko spłacić.

Nie płacę czynszu, nie mam samochodu ani innych wydatków. Mieszkam za darmo. Ale powoli powinno zostać trochę pieniędzy dla mnie, bo obecnie niczego nie mam. Motywacja w mojej obecnej pracy nie jest duża, ponieważ nie zarabiam zbyt wiele.

Nieruchomość ma zostać wkrótce sprzedana.

kredyty zostały zaciągnięte w niemieckich bankach i jednym za granicą, do tego jeszcze saldo karty kredytowej za granicą z dobrym oprocentowaniem % w skali roku.
Więcej szczegółów chętnie podam w prywatnej wiadomości.

Napisany przez 6Bankkaufmann
@BeReal, kto jest drugim współwłaścicielem nieruchomości? Można przecież sprawdzić, czy można wpisać obciążenie hipoteczne na nieruchomość, jeśli wszyscy zainteresowani się zgodzą.

Napisany przez BeReal
Wszystko powinno odbywać się w miarę dyskretnie, a inni nie powinni wiedzieć, że coś nagrałem.

Czy można to zrobić bez rejestracji? Mam dowód, że odziedziczyłem nieruchomość.
Które banki w ogóle akceptują takie zabezpieczenie? Prawie każdy?

Napisany przez 6Bankkaufmann
Jeśli tak, to obaj właściciele powinni zostać zaangażowani.

Czasami można działać w obszarze małych kredytów bez wpisu hipotecznego. Ale należy sprawdzić, czy w księdze wieczystej nie ma obciążeń.
Jak wysokie są obecnie długi związane z domem? Czy jest on wolny od zadłużenia?

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata